KAÜ, Iğdır’da!

KAÜ, Iğdır’da!

İngilizce ve Rusça dersleri gören öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikte Kafkas Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri Rusça şarkılar, şiirler ve tiyatro gösterisi izlediler

Geçtiğimiz haftalarda Kars’a gelen Iğdır Sosyal Bilimler Lisesi Kafkas Üniversitesi Slav Dilleri ve Edebiyatı Bölümü tarafından ağırlanmıştı. Bu defa da Kafkas Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu bünyesinde olan Rusça Hazırlık sınıfı öğrencileri, Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çulpan Çetin ve bölümün Ukrayna asıllı öğretim üyesi Doç. Dr. Volodimir Pidvoyniy ile birlikte Iğdır Mehmet Murat İşler Sosyal Bilimler Lisesi’nde ağırlandılar.

İngilizce ve Rusça dersleri gören öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikte Kafkas Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri Rusça şarkılar, şiirler ve tiyatro gösterisi izlediler. Etkinliğin açılış konuşmasını Iğdır Mehmet Murat İşler Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Rohat Hun iki hafta önce Kafkas Üniversitesi Rus Dili hazırlık sınıfı, Iğdır Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerini ve Rusça öğretmeni Kemalettin Okay ile beraber ağırlandıklarını ve bu dostluğun devamı olarak Kafkas Üniversitesi öğrencilerini ve öğretim üyelerini ağırlamaktan gurur duyduklarını kaydetti. Bu dostluk ziyaretlerinin lise öğrencileri için çok önemli olduğunu, gelecekte liseden mezun olduklarında üniversite ve bölüm seçiminde yani meslek tercihinde belirleyici olabileceğini vurguladı.

KAÜ ÖĞRETİM ÜYESİ YRD. DOÇ. ÇETİN’E TEŞEKKÜR BELGESİ

Etkinlik sonrası Lise Müdürü Rohat Hun, Kafkas Üniversitesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr.Çulpan Çetin’e bu dostluk ziyaretlerinde gösterdikleri ilgi ve emekten dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Yrd. Doç.Dr.Çulpan Çetin’de  Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın ve Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Bayrakçı’nın adına selamlarını ve hediyelerini ileterek konuşmasında şunları söyledi: “Öğrencilerimizle beraber liseye geldiğimizde bizi kapıda Kafkas dansları ile karşılayan ve beklediğimizin çok üstünde gerçekten de harika bir konser programı sunarak bize kendimizi çok özel hissettiren Lise Müdürü Rohat Hun başta olmak üzere, Rusça öğretmeni Kemalettin Okay’a, emeği geçen bütün öğretmenlere ve tabi ki bu lisenin canı olan bütün öğrencilere çok teşekkür ederiz. Rusça şarkıları ve şiirleri dinlerken şunu düşündüm: bu dile bu sevgiyi aşılayan Rusya’dan gelen bir öğretmen olsaydı hiç şaşırmazdım. Beni şaşırtan, öğrencilere Rus kültürünü ve Rusçayı bu kadar güzel öğreten, bir Türk öğretmeninin olmasıdır. Öğrencilerin bu dili ne kadar severek öğrendiklerini gördüm ve gelecekte onları Bölümümüzde bizim öğrencilerimiz olarak görmek isterdim. İnşallah bu tür ziyaretlerimiz her iki okulun öğrencileri içinde çok faydalı olacaktır.” dedi

IĞDIR MEHMET MURAT İŞLER SOSYAL BİLİMLER LİSESİ’NİN DUVAR GAZETELERİ 

Iğdır Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri Kafkas Üniversitesi öğrencilerini liseyi gezdirerek dil laboratuarı, müzik sınıfı, fizik laboratuarı, sağlıklı yaşam (fitness) salonu gibi en son teknoloji ile donatılmış sınıflar, KAÜ öğrencilerini adeta büyüledi. Ayrıca koridorlarda bütün duvarları süsleyen çeşitli konu ve meslek alanlarını ele alan duvar gazeteleri de lisede öğrencilerin ne kadar dolu ve anlamlı bir okul hayatı yaşadıklarının göstergesiydi. Duvar gazetelerinin bir tanesi de Rusça ile ilgili olup, Rusya hakkında bilgi veriyor ve lisede Rusça dersi gören öğrencilerin Kafkas Üniversitesi’ne yaptıkları ziyareti anlatan fotoğraflarla zenginleştirilmişti.

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NÜ ZİYARET ETTİLER

KAÜ Rusça Hazırlık sınıfı öğrenci ve öğretim üyeleri lisede Iğdır mutfağından hazırlanan öğle yemeğini yiyerek, Lise Müdürü Rohat Hun’un eşliğinde Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ı makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Öğrencilere Iğdır gezisi de düzenlendi. Bu gezi esnasında KAÜ Rusça hazırlık sınıfı ve Iğdır Sosyal Bilimler Lisesi Rusça gören öğrenciler birlikte Iğdır Soykırım Anıt Müzesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Iğdır’dan 30 km uzaklıkta olan Ağrı ili Doğubayazıt İlçesi’nde bulunan İshak Paşa Sarayı’nı da gezerek akşam yemeğinde Valilik Yolu’nda buluşan öğrenciler, öğretim üyeleri ile birlikte bol bol fotoğraflar çekildi. Iğdır’dan çeşitli yöresel hediyeler alan KAÜ öğretim üyeleri ve öğrencileri mutlu bir şekilde Kars’a döndü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler