KAÜ, Kardeş Verimli Okulu’nda!

KAÜ, Kardeş Verimli Okulu’nda!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (Normal Öğretim) 4. Sınıf Sosyal Proje Geliştirme Dersi öğrencileri Verimli Köyü’nde öğrenciler için tiyatro etkinliği yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğünde ‘sosyal proje dersi’ kapsamında kardeş köy okulları için tiyatro etkinliği yapıldı. Tiyatro etkinliğinin ilk durağı merkez Verimli köyü oldu. Okul öğrencileri ve köy halkından yoğun ilgi gören etkinlik çocuklara çok keyifli anlar yaşattı.

Oğuz Gündoğan, Asım Başaran, Murat Emre Erduranlı, Sinan İnik, İrfan Butaku, Emrah İşler, İdris Çarpuğ ve Tugay Dumlu’dan oluşan öğrenci grubu ses ve sahnesini Sıddık Hezer hazırladığı oyunda misafir oyuncular Ceylan Uluçay, Şaban Baran, Gökhan Daş, Halis Okşak ve Mehmet Azak’ın da desteğiyle öğrencilere renkli dakikalar yaşattılar.

Öğrenci grubu yaptıkları açıklamada, “Projenin amacı; köy okullarındaki öğrencileri güldürerek eğlendirmek sanatın ve tiyatronun önemini kavratmaktı. Bizlerde sosyal bilgiler öğrencileri olarak başta verimli köyü olmak üzere planladığımız birkaç köyde daha bu etkinliğimize devam etmek ve sosyal proje dersi kapsamında elimizden gelen her türlü fedakarlığı ve azmi gösterip tiyatronun köy okullarına taşınması için üniversite ile kardeş okullar arasında sanatsal bir köprü oluşturmak istedik. Bu proje kapsamında emeği geçen başta hocamız Yaşar Kop olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz.” dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler