KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya Gürcistan'da "Fahri Doktora Unvanı" verildi

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya Gürcistan'da "Fahri Doktora Unvanı" verildi

Kafkas Üniversitesi'nin başarılı Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya Gürcistan Samtskhe-Cavakheti Devlet Üniversitesi tarafından “Fahri Doktora Unvanı“ verildi.

Samtskhe-Cavakheti Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Maka BERİDZE’nin daveti üzerine Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü KAPU başkanlığında oluşturulan heyetimizce Samtskhe-Cavakheti Devlet Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirildi.

Kafkas Üniversitesi adına oluşturulan heyette Dışilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Cihan, Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Cihan Kaçar ve Doç. Dr. Erol Aydın, Veteriner Fakültesi Klinik Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Aksoy, Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Yıldız, Fen-Edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Gürcü Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı sözleşmeli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Roin Kavrelishvili ve Kafkas Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Maia Meskhidze yer aldı.

Ziyaret Gürcistan Samtskhe-Cavakheti Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Maka BERİDZE ve mahiyetindeki heyetin Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü KAPU ve mahiyetindeki heyeti Rektörlük Makamında kabulüyle başladı.

Heyetler adına her iki üniversite rektörünün hediye takdiminin ardından Samtskhe-Cavakheti Devlet Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkevi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü KAPU ziyaret esnasında Türkevi için her türlü desteği sağlayacaklarının sözünü verdi.

Daha sonra ziyaretin asıl gerçekleştirileceği Veteriner Fakültesine geçilerek, burada Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Her iki üniversite arasında Lisans ve Yüksek Lisans konularını da içeren eğitim öğretim faaliyetleri başta olmak üzere, ortaklaşa düzenlenebilecek kongre ve sempozyumlar hakkında etraflıca değerlendirmeler yapıldı.

Veteriner Fakültesi özelinde ise Samtskhe-Cavakheti Devlet Üniversitesi bünyesinde yeni açılan Veteriner Fakültesine Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinin sunabileceği katkılar ve bundan sonraki süreçlerde karşılıklı yapılacak faaliyetlerin ayrıntıları konuşuldu.

Heyetler bu ziyaretten duyulan memnuniyeti dile getirerek, karşılıklı işbirliği çerçevesinde mutabakata varılan konuların anlaşma metnine dönüştürülerek her iki üniversite rektörlerince imza altına alınması konusunda fikir birliğine vardılar.

Toplantının sonunda ise; Samtskhe-Cavakheti Devlet Üniversitesi Senatosunun daha önce almış olduğu bir karar sürpriz olarak açıklandı.

Karar gereği Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü KAPU’nun “Üniversiteler arası işbirliği ve eğitim alanına yaptığı katkılar ve Kafkas Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Gürcü Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalına vermiş olduğu desteklerden ötürü“Samtskhe-Cavakheti Devlet Üniversitesi Fahri Doktora Unvanına layık görüldüğü açıklanarak kendisine  “Fahri Doktora Unvan Belgesi“ ev sahibi üniversite Rektörü Prof. Dr. Maka BERİDZE tarafından törenle takdim edildi.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü KAPU’ya verilen bu Fahri Doktora Unvanı Rektör ve mahiyetindeki heyet tarafından memnuniyetle karşılandı.

Fahri Doktora Unvanına layık görülen Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü KAPU Samtskhe-CavakhetiRektörü Prof. Dr. Maka BERİDZE’nin şahsında üniversite senatosuna teşekkürlerini ifade etti.

Aynı zamanda, Kafkas Üniversitesi heyeti ev sahibi üniversite heyeti ile birlikte yeni seçilen Belediye Başkanı ve ekibine bir nezaket ziyareti yaptıktan sonra, Gürcistan’dan ayrıldı.

kau-rektoru-prof.-dr.-husnu-kapu’ya-gurcistanda-fahri-doktora-unvani-verildi-(1).jpegkau-rektoru-prof.-dr.-husnu-kapu’ya-gurcistanda-fahri-doktora-unvani-verildi-(4).jpegkau-rektoru-prof.-dr.-husnu-kapu’ya-gurcistanda-fahri-doktora-unvani-verildi-(2).jpegkau-rektoru-prof.-dr.-husnu-kapu’ya-gurcistanda-fahri-doktora-unvani-verildi-(3).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler