KAÜ, Terörü Lanetledi!

KAÜ, Terörü Lanetledi!

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, “Şunu herkes bilmelidir ki hiçbir terör saldırısı bizi korkutamaz.”

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

10 Aralık Cumartesi günü hain terör örgütü tarafından İstanbul Beşiktaş’da yapılan terör saldırısına tepkiler devam ediyor. Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve eşi Prof. Dr. Ayla Özcan başta olmak üzere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan ve Prof.Dr.Selçuk Ural, Dekanlar, Daire Başkanları, Öğretim Görevlileri ve Kafkas Üniversitesi personelleri ile çok sayıda öğrenci bugün tek ses olarak terörü lanetlediler.

Kafkas Üniversitesi Rektörlük binası önünde düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayarak, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Alparslan Kartal tarafından şehitlerimiz için dua okundu.

Birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak için teröre karşı tek ses, tek yürek olduk demek için Kafkas Üniversitesi olarak bir araya geldiklerini belirten Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, kanlı geceyi hatırlatarak, “Ülkemizin toprak bütünlüğüne, halkımızın birliğine, refah ve huzuruna, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığına ve insanlığın temel haklarına karşı yıllardır sinsice ve kalleşçe terör eylemleri yürüten bölücü hainler, 10 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul'da giriştikleri saldırılarla güvenlik görevlisi ve sivil 50'ye yakın yurttaşımızı şehit etmiş, 150'den fazla yurttaşımızı da yaralamışlardır. Ülkemiz özellikle son yıllarda zor bir sürecin içinden geçmektedir. PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütleriyle ülkemiz üzerinde kirli bir oyun oynanıyor. Gerek terör saldırıları, gerek darbe kalkışması gerekse ekonomik oyunlarla sürekli önümüz kesilmeye çalışılıyor, ülkemizin istikrarı ve huzuru bozulmak isteniyor. İşte biz bugün de bu tuzakları bir defa daha boşa çıkarmak, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak için teröre karşı tek ses, tek yürek olduk demek için Kafkas Üniversitesi olarak bir araya geldik.” dedi.

Kardeşliğimizi pekiştirmemiz gerektiğinin de altını çizen Rektör Prof. Dr. Özcan, “Şunu herkes bilmelidir ki hiçbir terör saldırısı bizi korkutamaz. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce adalete hesap vereceklerdir. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. İnsanları korkutarak, katlederek terör hiçbir sonuç alamayacaktır. Bizim yapmamız gereken Laz’ı, Çerkez’i, Kürt’ü ve Türk’ü ile birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir. Hiçbir gerekçe masumlara yönelik bu ve benzeri terör saldırılarını haklı gösteremez. Huzur ve güvenliğimizi hedef almış bu alçak saldırıyı, terörü, teröre destek verenleri ve terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu kirli güçlere en sert tokatı; 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nde, canı pahasına destanlara namzet bir mücadele veren necip milletimiz atmıştır. Şer odakları bilmelidir ki; dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz bir olarak, diri olarak, tek vücut ve tek yürek olarak tüm kirli planları ve senaryoları boşa çıkaracaktır. Terörden, krizden ve kaostan beslenen ve medet umanlar her zaman hüsrana uğrayacaktır. Şunu herkesin çok iyi bilmesi lazım: Terörün dili, dini, ırkı yoktur. Terörün tek hedefi insanlıktır. Bakınız İstanbul’daki terör saldırısı tam da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde ve İslam dünyası için çok önemli olan Mübarek Mevlid Kandili’nin arifesinde yapılmıştır. Yani bir kez daha gördük ki terör örgütleri için hiçbir insani değerin, hiçbir kutsalın kıymeti yoktur.”

Her türlü terörü şiddetle lanetlediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Özcan, “Türkiye Cumhuriyetinin değerlerini her daim savunan üniversite olarak ırkçı söylemleri, dinsel, mezhepsel ayrımcılıkları ve her türlü terörü şiddetle lanetliyoruz. Egemenlik haklarından ödün vermeden, meşru savunma hakkı kapsamında terörün her türlüsüyle, bütün kurumlarıyla mücadele eden devletimizi yürekten desteklediğimizi ülkemizin şiddetten uzak, barış ve refah içinde yaşaması yolundaki inanç, tutum ve çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi saygıyla sunarız. Şehitlerimize rahmet, yaralı olanlara acil şifalar; ailelerine sabırlar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadesini kullandı.

kau,-teroru-lanetledi!-(1).jpgkau,-teroru-lanetledi!-(2).jpgkau,-teroru-lanetledi!-(3).jpgkau,-teroru-lanetledi!-(4).jpgkau,-teroru-lanetledi!-(5).jpgkau,-teroru-lanetledi!-(6).jpgkau,-teroru-lanetledi!-(7).jpgkau,-teroru-lanetledi!-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler