KAÜ'de Aliyev Paneli

KAÜ'de Aliyev Paneli

Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in doğumunun 90'ıncı yılı münasebetiyle “Haydar Aliyev'in Dış Politikası” konulu uluslar arası bilimsel panel düzenlendi.

 

Haydar Aliyev’in büstüne çelenk koyma töreniyle başlayan programda iki devletin de marşları bir kez daha tek bir ağızdan okundu. Ardından Kafkas Üniversitesi Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda “Haydar Aliyev’in Dış Politikası” panelinde geçildi.
 
Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın ve birçok öğrencinin de katımıyla gerçekleşen programda Azerbaycan Başkonsoloslu Ayhan Süleymanov ve Nahçivan Devlet Üniversitesi Profesörü Memmed Rzayev açılış konuşmaları yaptılar.
 
Çok sayıda eğitimcinin ve Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı programda Kafkas Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Haydar Efe, Nahçivan Devlet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yusif Hüseynov ve Kafkas Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Elnur Hasanlı da birer konuşma gerçekleştirdiler.
 
Azerbaycan sanatçılarının Azerbaycan yöresine ait seslendirdikleri türküler ve müziklerin yer aldığı program Haydar Aliyev’in hayrına ikram ile sonlandırıldı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler