KAÜ’de Basketbol Heyecanı Başladı!

KAÜ’de Basketbol Heyecanı Başladı!

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Arası 2. Lig Bay-Bayan Basketbol Grup Birinciliği Eleme Müsabakaları bugün başladı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Erkekler Kafkas Üniversitesi – Erzincan Üniversitesi Basketbol takımlarının maçı ile başlayan Grup Birinciliği Eleme Müsabakaları Erzincan Üniversitesi Basketbol takımının galibiyeti ile sona erdi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Temsilcisi ve Tertip Komisyonu Başkanı Münir Kurudirek, “Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Basketbol 2. Lig Grup Birinciliği Kafkas Üniversitemizin ev sahipliğinde bugün başlamış durumda. Organizasyona erkeklerde 4, bayanlarda 3 takım iştirak ediyor. Bu takımlar; 100. Yıl Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi. Faaliyetler 3 gün boyunca devam edecek ve burada erkeklerde şampiyon olan, bayanlarda ilk iki sırayı alan takımlarımız önümüzdeki yıldan itibaren Üniversiteler Arası 1. Lig’de mücadele etme hakkı kazanacaklar. Kars’ta özellikle Kafkas Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan bu organizasyonlarda, iyi bir ev sahipliği görüyoruz. Organizasyonları gayet düzgün bir şekilde düzenliyorlar. Gelen takımlar, idareciler, antrenörler kendilerini evlerinde gibi hissediyorlar. Burada hem Kafkas Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Sami Özcan hocama hem de Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ertürk Mert hocama huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu tür organizasyonların önemine de değinen Başkan Kurudirek, “Bu tür organizasyonların sosyal açıdan önemi bizim için çok büyük. Çünkü, farklı üniversitelerden gelen sporcu, idareci, antrenörler hem Kars’ın sosyal yapısını tanıyorlar, Kars insanını tanıyorlar hem de dostluk, sevgi, barış ve kardeşlik adına yeni yeni adımlar atıyorlar, ülkemizin de buna ihtiyacı var. Biz buna katkı yaptığımız için kendimizi de son derece mutlu hissediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bugün başlayan ve 3 gün sürecek olan müsabakaların programı ise şöyle;

08 Aralık 2015 Salı

10:00 Kafkas Üniversitesi – Erzincan Üniversitesi (E) Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu

12:30 Erzincan Üniversitesi – Siirt Üniversitesi (B) Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu

14:00 Siirt Üniversitesi – 100. Yıl Üniversitesi (E) Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu

09 Aralık 2015 Çarşamba

10:00 Kafkas Üniversitesi – 100. Yıl Üniversitesi (E) Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu

11:30 100. Yıl Üniversitesi - Erzincan Üniversitesi (B) Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu

13:00 Erzincan Üniversitesi – Siirt Üniversitesi (E) Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu

10 Aralık 2015 Perşembe

10:00 Kafkas Üniversitesi – Siirt Üniversitesi (E) Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu

11:30 Siirt Üniversitesi – 100. Yıl Üniversitesi (B) Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu

13:00 100. Yıl Üniversitesi - Erzincan Üniversitesi (E) Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu

kau’de-basketbol-heyecani-basladi!-(1).jpgkau’de-basketbol-heyecani-basladi!-(3).jpgkau’de-basketbol-heyecani-basladi!-(4).jpgkau’de-basketbol-heyecani-basladi!-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler