KAÜ’de Dünya Veteriner Hekimler Günü

KAÜ’de Dünya Veteriner Hekimler Günü

Kars Kafkas Üniversitesi'nde “Dünya Veteriner Hekimler Günü” kutlama töreni gerçekleştirildi.

KAÜ’de Dünya Veteriner Hekimler Günü

Kars Kafkas Üniversitesi’nde “Dünya Veteriner Hekimler Günü” kutlama töreni gerçekleştirildi.

KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Kars Belediye Başkan Vekili Yakup Yıldız, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Mehmet Çitil ve Prof. Dr. Mitat Şahin, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsoy Aksoy, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Vargın Boy, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kutlama Töreni Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsoy Aksoy’un açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Gürsoy Aksoy açılış konuşmasında veteriner hekim yetiştirmenin oldukça zor olduğuna, ülkemizde gereğinden fazla Veteriner Fakültesinin açıldığına bunun da hem kaliteyi düşürdüğüne hem de mesleğin geleceğini olumsuz yönde etkilediğine vurgu yaptı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün de konuşmasında veteriner hekimlik nedir, görevleri nelerdir, Veteriner Fakültesinden mezun olanlar nerelerde istihdam edilir ve bölgemizde veteriner hekimlik nasıldır gibi konularda bilgiler verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Sayın Mehmet Akif Yılmaz ise konuşmasında Veteriner Hekimlik mesleğinin geleceği ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Yılmaz’a katkılarından dolayı Kars Belediye Başkan Vekili Yakup Yıldız tarafından plaket takdim edilerek, teşekkür edildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler