KAÜ'de 'Fahri Doktoru' töreni

KAÜ'de 'Fahri Doktoru' töreni

Kars Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzayev'e Fahri Doktora Diploması takdim edildi.

KAÜ'de 'Fahri Doktoru' töreni

Kars Kafkas Üniversitesi’nde (KAÜ) Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzayev’e Fahri Doktora Diploması takdim edildi.

KAÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda Anar Rzayev’e Fahri Doktora Diploması takdimi programı gerçekleştirildi. Programa Rektör Prof. Dr. Sami Özcan ve eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Yücel Yücel, Azerbaycan Konsolos Yardımcısı Fariz Caferov, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Çitil, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, “Üniversitemiz senatosu, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı olarak özverili, dirayetli, azimli çalışmalarıyla Azerbaycan’ın saygın bir ismi olan Sayın Anar Rzayev’e, minnet ve şükranımızın bir göstergesi olarak üniversitemizin “Fahri Doktoru” unvanını sunmayı uygun görmüştür. Üniversitemizi temsilen onur duyarak sunacağım bu ödülün, Sayın Rzayev açısından olduğu kadar, bizim için de çok değerli ve anlamlı olduğunu belirtmek istiyorum. Birikimi ve yetkinliğiyle Türk edebiyatına önemli katkılar sunan Sayın Rzayev, biraz sonra okunacak özgeçmişleri ile daha iyi idrak edeceğimiz gibi çalışmalarıyla elde ettiği başarıların onurlandırılmasının yanında, hem Azerbaycan’ın hem bizim hem de dünya milletlerinin belleklerinde çok saygın bir yer edinmiştir. Üniversitemizden bir parça sayarak sunduğumuz Fahri Doktor payesi ile bundan böyle üniversitemizin bir mensubu olmuşlardır.

İnanıyorum ki, Sayın Anar Rzayev’in başarılarla dolu hayatının motivasyon kaynağı, ülkesine ve insanlığa hizmet yolunda bitmek tükenmek bilmeyen azmi ve mücadelesidir” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacali Necefoğlu da yaptığı konuşmada Sayın Anar Rzayev’in değerli edebi eserlerinden ve filmlerinden bahsetti. Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, Anar Rzayev’i başarılarından dolayı tebrik etti.

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Anar Rzayev’e fahri doktora diplomasını ve plaket takdim ederek teşekkür etti. Anar Rzayev konuşmasında bugünün kendisi için hayatının en güzel günlerinden biri olduğunu söyleyerek memnuniyetini dile getirdi. Anar Rzayev bugüne kadar birçok ödül aldığını fakat Kafkas Üniversitesinden aldığı bu diplomanın Kars’la ailevi bağı olduğunu için özel bir önem taşıdığını söyledi. Anar Rzayev konuşmasının sonunda Türkiye ve Türk halkına desteğinden, kardeşliğinden dolayı içten teşekkürlerini, minnettarlığını bildirdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler