KAÜ’de “Geçmişten Günümüze Azerbaycan Cumhuriyeti” konulu panel düzenlendi

KAÜ’de “Geçmişten Günümüze Azerbaycan Cumhuriyeti” konulu panel düzenlendi

Kafkas Üniversitesi ve Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu işbirliğiyle Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş Yılı anısına “Geçmişten Günümüze Azerbaycan Cumhuriyeti” konulu panel düzenlendi.

Panele Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek, Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gabil Yagub ve ilgili fakültelerin öğretim üyeleri ile öğrencileri katıldı.

İstiklal Marşı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Marşının okunmasının ardından panelin açılışını yapan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, misafirleri ve panelistleri selamlayarak Azerbaycan Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yıldönümü ile ilgili panelin düzenlemesinin önemini vurguladı ve panele katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, Azerbaycan ve Türkiye’nin bir millet iki devlet olduğunu, dünyada iki kardeş olarak tanındığını ifade ederek Azerbaycan Kars Başkonsolosu’na ve Azerbaycan’dan gelmiş olan öğretim üyelerine teşekkür etti.

Daha sonra Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacali Necefoğlu başkanlığında panel düzenlendi. Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mirvari İsmayılova, Prof. Dr. Mahire Hüseynova, Doç. Dr. Yegane Kahramanova ve Doç. Dr. Könül Samedova sunumlarını yaptı.

Programın sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri verildi.

kau’de-“gecmisten-gunumuze-azerbaycan-cumhuriyeti”-konulu-panel-duzenlendi-(1).jpgkau’de-“gecmisten-gunumuze-azerbaycan-cumhuriyeti”-konulu-panel-duzenlendi-(2).jpgkau’de-“gecmisten-gunumuze-azerbaycan-cumhuriyeti”-konulu-panel-duzenlendi-(6).jpgkau’de-“gecmisten-gunumuze-azerbaycan-cumhuriyeti”-konulu-panel-duzenlendi-(3).jpgkau’de-“gecmisten-gunumuze-azerbaycan-cumhuriyeti”-konulu-panel-duzenlendi-(4).jpgkau’de-“gecmisten-gunumuze-azerbaycan-cumhuriyeti”-konulu-panel-duzenlendi-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler