KAÜ’de ilk resmi devir teslim töreni gerçekleşti

KAÜ’de ilk resmi devir teslim töreni gerçekleşti

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, görevini Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya devretti.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

2547 sayılı Kanunu’nun 13’üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince; 2018/239 sayılı karar ve 23 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kararname ile Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Kapu atandı.

Kafkas Üniversitesi’nde ilk kez düzenlenen resmi devir teslim töreni Üniversite Senato Toplantı Salonunda yapıldı.

Çok karmakarışık duygular içerisinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sami Özcan, “heyecanlanıyorum, kolay değil. 1986 yılında geldiğim dönem dönem aralıklarla ayrıldığım yani doktora, vatani görevimiz askerlik gibi ayrılıklar hariç yaklaşık 30 yıldır Kars’ta yaşıyoruz. Çocuklarımız burada doğdular, burada büyüdüler hatta burada görev yapıyor. Aslen Konyalı, eşim Eskişehirli olmasına rağmen, 52 yaşındayım hayatımın en güzel günlerini burada geçirdik.” dedi.

Rektörlük süresince her şeyin iyi olması, güzel olması için bir şeyler yapmaya çalıştığını kaydeden Prof. Dr. Özcan, “Bundan kimsenin kuşkusu olmasın, üniversitemize, şehrimize bir şeyler yapabilmek için elimizden ne geliyorsa bunları yapmaya çalıştık. Bütün samimiyetimizle ve gayretimizle iyi niyetle hizmet etmeye çalıştık.” diye konuştu.

Üniversite camiasına seslenene Prof. Dr. Özcan, “Burası bizim kurumumuz, buradan ekmek yiyoruz biz ve yaptığımız iş bizim namusumuz, herkes kendi namusu gibi işini görmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Burada barış ve huzur ortamının da sürmesini temenni ediyorum ve bunun süreceğine de inanıyorum. Ama bu iş bireylere düşüyor, yönetimde olsun, olmasın herkes iyi bir niyetle aldığı maaşın karşılığını helal ettirecek şeklinde bu görevi üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum. İstemeyerek de olsa birilerini kırdıysak, birilerine farklı davrandıysak haklarını helal etsinler.” ifadesini kullandı.

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüsnü Kapu da, “Hocalarımız ömürlerinin en güzel yıllarını Kars’a harcamış oldular, burada evlendiler, burada çocuk sahibi oldular ve o çocukları burada büyüttüler, hem üniversitemiz hem de şehrimize çok emekleri oldu, kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Bundan sonraki süreçte bütün arkadaşlarla birlikte, şehrimizle ile birlikte üniversitenin bundan sonraki süreçlerinde ne gerekiyorsa ellerinden geldiği kadar bunun çabası içerisinde olacaklarını ifade eden Prof. Dr. Kapu, “Bu çaba içerisinde olurken de bizim bazı temel ilkelerimiz var. Bu ilkelerden asla taviz vermememiz gerekiyor ki liyakat, hakkaniyet ve adalet ile olmazsa olmaz merhamet ilkeleri bizim her zaman yol göstericimiz olacak. İnşallah uygulamada da bunları hayatımızda Allah uygulamayı nasip eder.” ifadesini kullandı.

Kurumların baki olduğunu, insanların geçici olduğu anımsatan Prof. Dr. Kapu, Prof. Dr. Sami Özcan’dan aldığı bayrağı ileriye götürerek kendisinden sonraki hocalara teslim edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından program, Prof. Dr. Sami Özcan ve Prof. Dr. Hüsnü Kapu’nun özgeçmişlerinin okunması, çiçek ve hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

kau’de-ilk-resmi-devir-teslim-toreni-gerceklesti-(1)-001.jpgkau’de-ilk-resmi-devir-teslim-toreni-gerceklesti-(2).jpgkau’de-ilk-resmi-devir-teslim-toreni-gerceklesti-(8).jpgkau’de-ilk-resmi-devir-teslim-toreni-gerceklesti-(3).jpgkau’de-ilk-resmi-devir-teslim-toreni-gerceklesti-(4).jpgkau’de-ilk-resmi-devir-teslim-toreni-gerceklesti-(5).jpgkau’de-ilk-resmi-devir-teslim-toreni-gerceklesti-(9).jpgkau’de-ilk-resmi-devir-teslim-toreni-gerceklesti-(6).jpgkau’de-ilk-resmi-devir-teslim-toreni-gerceklesti-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler