KAÜ'de 'İlk'ler Devam Ediyor!

KAÜ'de 'İlk'ler Devam Ediyor!

Kars'ta ilk kez açık prostat ameliyatı yapıldı

KAÜ'de 'İlk'ler Devam Ediyor!

Kars’ta ilk kez açık prostat ameliyatı yapıldı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde bir çok alanda ilk olan ameliyatların sayıları da artıyor. Son olarak açık prostat ameliyatı yapıldı. Hastanede yapılan bu başarılı ameliyatlar hem başka illere sevkleri önlüyor hem de hastaları bir dizi masraf etmekten kurtarmış oluyor.

Son yıllarda sağlık sektöründeki gelişmeler ve yapılan başarılı ameliyatlara Kars’ta da rastlanıyor. Daha önce de açık kalp ameliyatı gibi önemli ameliyatların başarılı bir şekilde yapıldığı Kafkas Üniversitesi Uygulama ve Hastanesi’nde şimdi de açık prostat ameliyatı yapıldı. Hastanenin Üroloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ümit Yener Tekdoğan’ın yaptığı açık prostat ameliyatının başarılı geçtiğini ve hastanın rahatlıkla ameliyatı atlattığını söyledi.

Doç. Dr. Ümit Yener Tekdoğan, “Nurettin bey prostat kanseri olan bir hastamız. Bu hastalığı yaklaşık 2 ay önce prostat teşhisi koyduk. Radikal prostat dediğimiz bir yöntemi hastamıza anlattık. Bu ameliyat sonucunda hastanın prostatını tamamen çıkardık. Şimdi patolojik sonuçlarını bekliyoruz. Patolojik sonuçlarına göre tedavi uygulamaya devam edeceğiz veya 5 yıl süreyle takibini gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Üroloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mert Ali Karadağ da, “Hastamız Organa sınırlı prostat kanseriyle gelmiş ve ameliyatını ekip halinde gerçekleştirdi. Başarılı bir ameliyat oldu. Kars ve çevresi için ilk kez yapılan bir ameliyattı. Bu ameliyatla birlikte hastamızı sağlığına kavuşturduk. Bu ameliyattan sonra hastamız bu hastalıkla ilgili her hangi bir sorun yaşamayacak. Bu ameliyat yalnız prostat kanseri için değil üroloji anabilim dalı olarak ta bu ameliyatı dünyada yapılan her ameliyatı ünitemizde başarıyla icra etmekteyiz. Böylelikle yapmış olduğumu bu tür başarılı ameliyatlar sayesinde Karslılar Artık büyük şehirlere gitmesine gerek kalmayacak.” şeklinde konuştu.

Başarılı geçen ameliyattan son derece memnun kaldığını ifade eden Nurettin Emekçi (64) emeği geçenlere teşekkür ettiği gibi bu imkanların Kars’a kadar getirilmiş olmasının da sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. Kaleiçi Mahallesinde yaşayan 5 çocuk babası emekli memur Nurettin Emekçi, “Sık sık idrara çıkıyordum. Bu durum beni oldukça rahatsız ediyordu. İlk olarak Kars Devlet Hastanesine gittim. Oradaki doktorlar beni Tıp Fakültesi Hastanesine sevk etti. Burada yapılan tahliller sonucunda acilen ameliyat olmam gerektiği söylendi. Bende ameliyat oldum. Şuan çok iyiyim, Allah doktorlarımızın eksikliğini vermesin. Bu hastane olma saydı batı illerine gidecektim. Başarıyla geçen ameliyat sonrasında ailem ve çocuklarımda yanımdaydı. Bu hastalıktan doktorlarım sayesinde kurtuldum.” dedi.

Emekçi’nin 55 yaşındaki eşi Fatma Emekçi de eşimin tedavisinde doktorların ilgi ve alakasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. kha

Önceki ve Sonraki Haberler