KAÜ'de Kadın Konulu Panel Düzenlendi

KAÜ'de Kadın Konulu Panel Düzenlendi

Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından "Kadın" konulu panel düzenlendi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan "Kadın" konuşu konferans açılış konuşmaları ile devam etti.

Panelin oturum başkanlığını yapan Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Berna Ürün Karahan, "Kadın denince akla birçok şey geliyor. Kısaca kadın bir bahar esintisi, kadın kışın ayazı, kadın yazın kurağı, kadın Sonbaharın dökülen yaprağı, kadın can kadın vanan, kadın seven kadın sevilen, kadın varolan ve maalesef kadın yok olan." dedi.

Oturum başkanlığı Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Baran Ürün Karahan’ın yaptığı panelde; KAÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Binali Çatak “Sağlığın Sosyal Belirleyicilerinin Anne ve Bebek Sağlığı Üzerine Etkileri” konusunu işledi. KAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Nihal Bostancı Daştan “Aile İçi Şiddetin Kadın Ruh Sağlığına Etkisi” konusunda katılıcılarla bilgileri paylaşırken, KAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Arzu Nar Boy da “Tanzimattan Cumhuriyete Kadının Siyasi Hayattaki Rolu” hakkında konuşmalar yapıldı.

"Kadın" konulu panele programa Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Azerbaycan Başkonsolos Yardımcısı Arzu Haydarova, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Taşdan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, daire amirleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

kaude-kadin-konulu-panel-duzenlendi-(5).jpgkaude-kadin-konulu-panel-duzenlendi-(1).jpgkaude-kadin-konulu-panel-duzenlendi-(6).jpgkaude-kadin-konulu-panel-duzenlendi-(7).jpgkaude-kadin-konulu-panel-duzenlendi-(9).jpgkaude-kadin-konulu-panel-duzenlendi-(2).jpgkaude-kadin-konulu-panel-duzenlendi-(3).jpgkaude-kadin-konulu-panel-duzenlendi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler