KAÜ'de 'Kars Basınında 10 Kasım' Konferansı!

KAÜ'de 'Kars Basınında 10 Kasım' Konferansı!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'nün birlikte düzenlemiş olduğu “Kars Basınında 10 Kasım” konulu konferans Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

KAÜ'de 'Kars Basınında 10 Kasım' Konferansı!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nün birlikte düzenlemiş olduğu “Kars Basınında 10 Kasım” konulu konferans Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa Rektör Yardımcılarımızdan Prof. Dr. Mitat Şahin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sinan Bilgili, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zafer Ocak, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“Kars Basınında 10 Kasım”  adlı konferans sunumunu Yrd. Doç. Dr. Nebahat Oran Arslan gerçekleştirdi. Kars basının o günün şartlarıyla üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini belirten Arslan, “Gazetelerin sütunlarına taşınan yazıların her satırında Atatürk’e bağlılığın izlerine rastlanılmakta ve bu bilinçli büyük milletin onun eserlerine sahip çıkacağına dair inanç vurgulanmaktadır. Bugün de bundan şüphe duyulmamaktadır. Yüce Türk milleti kahraman askerine, yürekli bir devlet adamına ve milletini yok olmaktan kurtaran bu büyük evladına şükran ve minnet borçludur. Ruhun şad olsun aziz Türk milletinin kahraman evladı” dedi.

Sunumdan sonra Eğitim Fakültesi Müzik Eğitim Bölümü’nden Okutman Murat Akçelik ile Hüseyin Yılmaz’ın hazırlamış olduğu müzik dinletisiyle devam etti. Dinletinin ardından Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Mitat Şahin tarafından sunumundan dolayı Yrd. Doç. Dr. Nebahat Oran Arslan’a plaket takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler