KAÜ’de Mezuniyet Coşkusu!

KAÜ’de Mezuniyet Coşkusu!

KAÜ'de 2014-2015 mezuniyet heyecanı yaşandı. Kafkas Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Sami Özcan, "Sizler çok iyi bir mühendis çok iyi bir doktor, çok iyi bir öğretmen olabilirsiniz ancak benim en çok istediğim erdemli birer insan olmanızdır.” dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kafkas Üniversitesi’nde 2014-2015 mezuniyet heyecanı yaşandı. Mezuniyet töreni Prof. Dr. Abamüslüm Stadyumu’nda yapıldı

Yoğun katılımın olduğu törene Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Sami Özcan, Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet töreni mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yapan Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölüm Birincisi Güler Koçali’nin konuşmasıyla devam etti.

Düzenlenen 2014-2015 mezuniyet töreninde konuşan Kafkas Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Sami Özcan, “Üniversitemizde eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetleri 10 fakülte, 1 Devlet konservatuvarı, 4 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu, 1 rektörlüğe bağlı bölüm, 3 Enstitü ve 17 Araştırma ve Uygulama Merkezinde sürdürülmektedir. Bu akademik birimlerimizde toplamda 842 akademik personel ve 520 idari personel ile toplamda 17245 öğrenciye hizmet verilmektedir. Bu yıl 2350 öğrencimizi ülkemize hizmet etmek üzere mezun edeceğiz. 2015-2016 Eğitim-öğretim yılında ise 5315 öğrencimizin Üniversitemize yeni kayıt yaptırmasını beklemekteyiz. Önümüzdeki yıllarda açacağımız yeni programlarla eğitim-öğretim çeşitliliğimizi ve kalitemizi daha da artıracağımızı ve daha fazla üniversite adayı öğrencinin tercihi olacağımızı umut ediyorum.” dedi.

Öğrencilerden bir isteği olduğunu belirten Rektör Özcan, “Sizler çok iyi bir mühendis çok iyi bir doktor, çok iyi bir öğretmen olabilirsiniz ancak benim en çok istediğim erdemli birer insan olmanızdır.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol tarafından Fakülteler, Yüksekokullar ve Meslek Yüksekokulları bazında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şöyle:

Tıp Fakültesi

Selami Kaya
Haldun Koç
Sümeyra Aslan

Fen Edebiyat Fakültesi

Aytaç Zafer Aydın
Ömür Akpınar
Medine Tarlacı

Eğitim Fakültesi

Zeynep Altundağ
Pelil Karadoğan
Leyla Aykaç

Veteriner Fakültesi

Mert Sezer
Mahmut Tümer
Özlem Gazelci

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Hakan Tazegül
Hatice Dilek Demir
Tuna Acay

Devlet Konservatuarı

Serap Tekir
Uygar Önalan
Abdulsamed Karsak

Kars Sağlık Yüksekokulu

Ayşe Çiçek
Ayşe Betül Dönergöz
Betül Fatma Karakurt

Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Mahmut Alkaşi
Engin İnan
Barış Mat

Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Mehmet Nuri Sabır
Gamze Bıldırcın
Macit Aşkan

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Cihangir Kılıç
Kader Baysu
Tuğba Malkoç

Sarıkamış Meslek Yüksekokulu

Zeynep Boz
Yıldırım Polat
Turan Tendik

Kağızman Meslek Yüksekokulu

Şahadet Uyar
Havva Tunç
Selim Altay

Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Nuran Azizoğlu
İbrahim Çetin
Oral Ekinci

Kars Meslek Yüksekokulu

Sehergül Tuğçe Dönmez
Suzan Göğülter
Songül Gültekin

Öte yandan 24-25 Nisan 2015 tarihinde yapılan Sakarya Ulusal Egemenlik Kupasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri Kars İl Müftüsü Mehmet Genç tarafından verildi. Dereceye giren öğrencilerimizin isimleri ise şöyle:

Kafkas Üniversitesi Atıcılık Kulübü öğrencilerinden Skeet (Skiit) ve Trap Kategorisinde Gen Erkeklerde; Birinci Şeref Yaşar, İkinci Oğuz Kaan Güreal, Üçüncü Alpaslan Burak Güçsav, Genç Bayanlarda İse Fatma Ela Yıldırım Skeet Kategorisinde Birinci Ve Trap Kategorisinde İse Üçüncü Olurken, Türkiye Muay Thai Şampiyonasında Kendi Sikletinde İkinci Olan Emrah Tosun Ve Kendi Sıkletlerinde İlyas Karaduman, Osman Koçak, Fırat Daşdemir Üçüncü Oldular.

Halk Oyunlarının muhteşem oyunları ile devam eden mezuniyet töreni daha sonra bölüm birincileri tarafından kütük çakma programı ile devam etti. Düzenlenen mezuniyet töreni öğrencilerin Kep atmasıyla sona erdi.

Düzenlenen mezuniyet töreninde renkli görüntülere sahne olurken, Veteriner Fakültesi öğrencileri konuşan Kafkas Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Sami Özcan ile hatıra fotoğrafı çektirirken, öğrenciler ise hem hocalarıyla hem de aileleriyle bol bol fotoğraf çektirdiler.

kau’de-mezuniyet-coskusu!-(2).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(3).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(4).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(5).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(6).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(7).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(8).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(9).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(10).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(11).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(12).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(13).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(14).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(15).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(16).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(1).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(17).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(18).jpgkau’de-mezuniyet-coskusu!-(19).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler