KAÜ’de Tıp Bayramı etkinliği

KAÜ’de Tıp Bayramı etkinliği

Kars Kafkas Üniversitesi ( KAÜ ) Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle program düzelendi.

KAÜ’de Tıp Bayramı etkinliği

Kars Kafkas Üniversitesi ( KAÜ ) Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle program düzelendi.

Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen Tıp Bayramı kutlama programına KAÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Çitil, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve Araştırma Uygulama Hastanesi doktor ve personeli ile Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu istiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Mehmet Çitil, “Dünyanın en kutsal varlığı olan insanın doğumundan ölümüne kadar sağlığı ve her türlü sorunuyla ilgilenen sizleri geleceğin doktorlarını eğitiyoruz burada ve çoğu hasta almaya başladı. Bu da bizim için bir övünç kaynağı. Bu mesleği icar ederken hedefi insanı yaşatmak olan bu ülkede bu alanda yıllarını vermiş lisans eğitimi daha sonra uzmanlık eğitimi, doçentlik eğitimi derken daha ileri seviyede uzman olarak görev yaparken hayatlarını ortaya koyan bütün herkesi rahmetle ve saygıyla anıyorum.” dedi.

Çitil daha sonra şunları söyledi:

“Şu anda hekim adayı olan arkadaşlarımız inşallah hayatları boyunca sağlık hizmeti verirken kimsenin hakkına girmeden, dil, din, ırk ayrımı yapmadan hak ettikleri bir şekilde bu hizmetlerini ülkemize yararlı bir şekilde verirler. Her şeyi bilmek önemli değildir önemli olan bilinen şeyleri en doğru şekilde uygulamaktır. Bizim tıp öğrencilerinde olmazsa olmaz olan 3 tane unsur var her şeyden önce insan olacaksınız, birisinin sağlığını yerine getirmeye çalışırken diğerinin sağlığını da koruyacaksınız tehlikeye atmayacaksınız. Ve dediğim gibi dil, din, ırk ayrımı yapmadan sağlık sorunu olan herkese layığıyla hizmetinizi sunacaksınız. İnşallah gelecek yıllarda Kafkas Üniversitesinin iftihar tablosu sizler olacaksınız. İnşallah eksiklerimizle, hatalarımızla eğitim sürecinizin tamamlanmasını umuyorum. Başarı dedik siz Türkiye’nin belirli bir yüzdesinden gelen zeki insanlar olduğunuz için, buralara kadar seçilerek geldiğiniz için yaptığınız işlerde de başarılı olacağınıza inancımız sonsuz. Tıp bayramınızı kutluyor ve hepinize saygılar sunuyorum.”

Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen törende konuşma yapan KAÜ Tıp Fakültesi Dekan yardımcısı Ümit Yener Tekdoğan ise konuşmasında şunları dile getirdi:

“Böyle güzel bir topluma benim için konuşma fırsatı oldu ama takdir edersiniz ki ben bu konuşma için hazırlanmamıştım. Konuşmamla ilgili pek fazla bir ön hazırlığım yok ama bu güzel ve anlamlı günde Çanakkale de şehit olan bütün neferlere Allahtan rahmet diliyorum ruhları şad olsun öğrenci arkadaşlarıma da başarılar diliyor ve herkese saygılarımı sunuyorum.”

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi ve dönem birincisi olan Kenan Çalışkan öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Çalışkan, “Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandığım zaman başta Kars’ın yaşam koşulları ve iklimiyle ilgili bazı endişelerim vardı. Fakat zaman içerisinde hocalarımızın bize göstermiş olduğu ilgi ve alakayla ilgili samimi davranışlarıyla beraber endişelerimizin yersiz olduğunu gördük. Ayrıca aldığımız tıp eğitiminin tamamen insan sağlığını korumasına yönelik bunun yanında zor ve kutsal bir meslek olduğunu ve buna göre daha çok çalışmam gerektiğini anladım.  Ve uzun uzun düşündüm tıbbı tercih eden bütün arkadaşlarımın hayatlarında ki insan sevgisinin her şeyden önde geldiğini, insan sağlığının tıp alanında ki gelişmelerini daha yakından takip etmenin temel şart olduğunu fark etmekle beraber bizim bu başarımızın gerek arkadaşlarımızın gerekse aile ve hocalarımızın da göğüslerini kabartacaklarına inanıyorum. Ayrıca Çanakkale de 100 yıl önce şehit olan Mehmetçiklerimizi de rahmetle anıyorum. Teşekkür ediyorum.”

Konuşmadan sonra Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Çitil, Çalışkan’ın tıp önlüğünü giydirdi ardından da sınıf öğrencilerine, törene katılan öğretim üyeleri tarafından tıp önlükleri giydirildi.

Tören, Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler