KAÜ'de Ukrayna Kültür Merkezi Açıldı!

KAÜ'de Ukrayna Kültür Merkezi Açıldı!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Ukrayna Kültür Merkezi açıldı.

KAÜ'de Ukrayna Kültür Merkezi Açıldı! 


Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Ukrayna Kültür Merkezi açıldı. 


KAÜ ile Ukrayna Kiev Taras Şevçenko Üniversitesi arasındaki ikili ilişkiler kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde oluşturulan Ukrayna Kültür Merkezi açılı Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, tarafından yapıldı.


Ukrayna Kültür Merkezi’nin açılışına, KAÜ Rektörü Prof.Dr.Sami Özcan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Haydar Yüksek, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile Taras Şevçenko Üniversitesi’nden gelen ve bir aylık süre ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Eğitim-Öğretim faaliyetlerine katılan Ukraynalı öğrenciler katıldı.


Açılış töreninde sırasıyla Rektör Prof.Dr.Sami Özcan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Haydar Yüksek, birer konuşma yaptı.


Daha sonra söz alan Ukraynalı öğrenci İrina Koverna, Kafkas Üniversitesi’nde gördükleri ilgi ve alakadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Ukrayna Kültür Merkezi’nin açılışında Uranya ile ilgili kısa bir tanıtım filmi gösterildi. Öğrencilere katılım belgeleri verildi. Ukraynalı öğrenciler tarafından Ukrayna folklor ve müzik gösterileri yapıldı.

Öte yandan KAÜ, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde sözleşmeli 3 Ukraynalı Öğretim Üyesi görev yapıyor.

2.20140308111516..gif3.20140308111525..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler