KAÜ’de, uzaktan eğitimde iş sağlığı ve güvenliği programı

KAÜ’de, uzaktan eğitimde iş sağlığı ve güvenliği programı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü iş birliği açılan Disiplinlerarası İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci alımı yapacak.

Tacettin DURMUŞ

Edinilen bilgiye göre; bölgede sadece Kafkas Üniversitesinde uygulanacak olan İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına, 4 yıllık lisans mezunlarının başvurabileceği belirtildi.

Bu programdan mezun olan; Fizik, Kimya, Biyoloji ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi mezunlarının doğrudan B sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığına sınavına giriş hakkına sahip olacağı da öğrenildi.

Bu Fakülte dışında kalan lisans mezunları ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği ön lisans programı mezuniyetine sahip olmaları halinde doğrudan B sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sınavına giriş hakkını elde edecek. Programa başvuru şartı için ALES ve Yabancı Dil şartı aranmayacak. Programa, lisans mezuniyet notuna göre öğrenci kabul edilmektedir. Programa başvuruların kontenjandan fazla olması durumunda, başvuranlar lisans mezuniyet notlarına göre sıralanır. Programı tamamlama süresi 2 yarıyıldır. Programa her dönem öğrenci alınır. Programda açılacak dersler ilgili dönem başında Enstitü web sayfasında ilan edilir. Bu programda dersler saat 17.00’dan sonra yapılır. Öğrenciler derslerin tamamını çevrim içi (on-line) olarak takip eder. Her ders için tek final sınavı uygulanır. Ara sınav yoktur. Her ders için bir ödev vardır.

kau’de,-uzaktan-egitimde-is-sagligi-ve-guvenligi-programi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler