KAÜ’deki Kovid-19 hijyen çalışmaları güven veriyor

KAÜ’deki Kovid-19 hijyen çalışmaları güven veriyor

Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, koronavirüs salgınının önlenmesi amacıyla yapılan hijyen çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ

Hastanenin çeşitli birimleri, servisler ve koridorlarında yapılan dezenfeksiyon çalışmaları, hasta ve hasta yakınlarının cep telefonları tarafından kaydediliyor.

Hastane Personel Müdürü Hüsnü Aktaş koordinesinde ve personel şefleri Levent Aydın ve Sezgin Akgün gözetiminde devam eden Kovid-19 enfeksiyonları için güvenli temizleme ve dezenfeksiyon prosedürleri 25 personel tarafından düzenli olarak yürütülüyor. Hastanede kesintisiz olarak devam eden temizlik çalışmaları hasta ve hasta yakınları tarafından memnuniyetle gözleniyor.

Öte yandan Kovid-19 salgınının tüm dünyayı, ülkemizi ve ilimizi de ölümcül riski ile tehdit ederken, hastanelerimizde gerekli hijyen çalışmaları her geçen gün daha da önem arz ediyor. Hastaneler içerisinde uygulanan hijyen çalışmalarına vatandaşların da olağan üstü destek vermeleri gerekirken maske ve mesafe kuralları da hayati önem taşıyor. Başta Kars Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere,  il genelindeki sağlık merkezleri, Kafkas Üniversitesi Hastanesi, Harakani Devlet Hastanesi ile diğer sağlık kuruluşlarımızın salgının yayılımının önlenmesi için hayata geçirdikleri çalışmalar da aralıksız devem ediyor. Kars halkının da destek verdiği destekler, il genelinde vaka sayısının yüzde 80 oranında azalması başta Kars Valisi Türker Öksüz olmak üzere tüm Kars halkını mutlu ederken, tedbirlerin bir an olsun ihmal edilmesi de bir o kadar önem taşıyor. Yoksa tekrar başa dönülmesi halinde tüm toplumun sağlığı risk altına girebilir!

kau’deki-covid-19-hijyen-calismalari-guven-veriyor-(7).jpgkau’deki-covid-19-hijyen-calismalari-guven-veriyor-(5).jpgkau’deki-covid-19-hijyen-calismalari-guven-veriyor-(6).jpgkau’deki-covid-19-hijyen-calismalari-guven-veriyor-(9).jpgkau’deki-covid-19-hijyen-calismalari-guven-veriyor-(1).jpgkau’deki-covid-19-hijyen-calismalari-guven-veriyor-(3).jpgkau’deki-covid-19-hijyen-calismalari-guven-veriyor-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler