KAÜ’den “koronavirüs” tedbirleri!

KAÜ’den “koronavirüs” tedbirleri!

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Enfeksiyon Kontrol Komitesi, Çin’de başlayıp dünyanın birçok ülkesine yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplandı.

KARS MANŞET

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda tüm üniversite birimlerinde sıvı sabun ve kağıt havluların, alkol bazlı antiseptik solüsyonların sürekli tedarik edilmesi istendi.

Kafkas Üniversitesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi’nin aldığı kararlar şöyle:

-Ruhsatsız dezenfeksiyon kimyasallarının kullanımı uygun değildir.

-Dezenfektan olarak 1/100’lük çamaşır suyu, yüzey dezenfektanı olarak uygundur.

-Çamaşır suyu seçiminde düşük kaliteli olmayan, kokusuz, standartlara uygun olan bir preparat tercih edilmelidir.

-Dezenfeksiyon öncesi, yüzeylerin normal temizliğinin yapılması gerekmektedir.

-Sınıf, kantin gibi genel kullanım alanları ile hasta odaları, aynı temizlik aletleri ve materyali   ile temizlenmemelidir.

-Püskürtme tipi dezenfeksiyon yöntemleri Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından önerilmemektedir.

-Üniversitenin tüm amfi ve sınıflarının, genel temizlik sonrası 1/100’lük çamaşır suyu ile dezenfekte edilmesinin ardından sınıfların öğrencilerin öğretime başlayana kadar kapalı tutulması uygundur. Dersler başlamadan hemen önceki günlerde belirtilen yöntemin bir kez tekrarlanması önerilmektedir.

-El temizliğinde ellerin sık sık 20 saniye süreyle sıvı sabunla yıkanması önerilmektedir; bu mümkün değilse en az %70 alkol içeren antiseptic solüsyonların kullanılması uygundur.

-Şu anda faaliyette bulunan yemekhane ve kantin gibi mekanlarda masa aralıkları en az 1 metre olacak şekilde düzenlenmelidir.

-Üniversite bazında tüm birimlerde tedbir olarak cerrahi maske bulundurulması gereklidir.

-Üniversiteye ulaşım sağlayan taşıtlarda sefer sayısı artırılarak kişi sayısında sınırlandırma yapılabilmesi için ilgili makamlarla yazışma yapılması uygundur.

-Genel temizlik için bilinçlendirme görsellerinin öğrenci whatsapp gruplarında periyodik olarak paylaşılması uygundur.

-Üniversite web sayfasında TC Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu web sitesinde hazırlanan bilgilendirme linkinin paylaşılması (https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/covid19)

-Genel kullanım alanları, personel odalarının, sınıfların sık sık havalandırması,

-Tüm üniversite birimlerinde sıvı sabun ve kağıt havluların, alkol bazlı antiseptik solüsyonların sürekli tedarik edilmesi.

-Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan posterler, İl Sağlık Müdürlüğü’nden temin edilerek kurumumuza asılması önerilmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler