KAÜ'den öğretmen adaylarına bilim kampı

KAÜ'den öğretmen adaylarına bilim kampı

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Arzu Önel koordinatörlüğünde Sarıkamış'ta TÜBİTAK destekli “Fen Bilimleri Öğretmen Adaylarında Biyoçeşitlilik Farkındalığı Oluşturmaya Yönelik Bilim Kamp”ı adlı bilimsel etkinlik başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Dün başlayan ve 3 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek olan kampta, fen bilgisi öğretmen adaylarına yöresel, ulusal ve küresel ölçekte biyoçeşitlilik konusunda teorik ve uygulamalı olmak üzere toplam 56 saat eğitim verilecek. 

Türkiye’nin farklı yerlerinden Kars'a gelen fen bilimleri öğretmen adaylarına Kars'ın biyolojik zenginliğini tanıtmak amacıyla Çıldır Gölü, Kuyucuk Gölü ve Paşaçayır Kampüsü’nde kuş gözlemleri yapılacak. Sarıkamış Ormanlarında arazi çalışması yürütülecek ve böylece Kars'ın flora ve faunası gösterilecek.

Etkinliğe, Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Sibel Gürbüzoğlu Yalmancı, Doç. Dr. Solmaz Aydın ve Dr. Zeynep Yüce, Fırat Üniversitesi’nden Prof. Dr. Eyüp Bağcı, Bingöl Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ömer Kılıç ve Tunceli Üniversitesi’nden Dr. Mehmet Yavuz Paksoy eğitmen olarak katıldı. 

kauden-ogretmen-adaylarina-bilim-kampi-(1).jpgkauden-ogretmen-adaylarina-bilim-kampi-(2).jpgkauden-ogretmen-adaylarina-bilim-kampi-(3).jpgkauden-ogretmen-adaylarina-bilim-kampi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler