KAÜ'lü Öğrenciler 'Umut' Oldu

KAÜ'lü Öğrenciler 'Umut' Oldu

Kars Kafkas Üniversitesi öğrencileri ‘Umudumuz Çocuklar’ diyerek yola çıktıkları projeyle kimsesiz, maddi durumu kötü olan yoksul öğrencilere umut oldular.

Üniversite öğrencileri, 2 aylık süre içerisinde başta İstanbul ve Van olmak üzere birçok ilden topladıkları kırtasiye, giyecek, ayakkabı ve hikaye kitaplarını Çığırgan Köyü İlkokulu öğrencilerine dağıttı.

Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğretmen ve öğrencileri ile Kars Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği ‘Umudumuz Çocuklar’ projesi yoksul ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere umut olmaya devam ediyor.

KAÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, hocaları Yrd. Doç. Dr. Yaşak Kop ile birlikte il il, kapı kapı çalarak kimsesiz, yoksul ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin okuması için yardım topluyor. Üniversite öğrencileri ve hocalarının girişimleri sonucu toplanan malzemeler ise minik öğrencilere hediye ediliyor.
Proje kapsamında Merkez Çığırgan Köyü İlkokulunda düzenlenen programda Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Yaşar Kop ve öğrencileri bir süre minik öğrencilerle sohbet ettiler. Kop ve beraberindekiler kendileriyle birlikte getirdikleri malzemeleri öğrencilere tek tek vererek bol bol kitap okumaları nasihatinde bulundular. Kitaplarını alan öğrencilerin sevinçleri gözlerinden okundu.

KAÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenlik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop, öğrencilerle birlikte hazırladıkları kırtasiye, ayakkabı, giyim ve hikaye kitaplarından oluşan hediye paketlerini minik öğrencilere vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yrd. Doç. Yaşar Kop, “Sosyal Bilgiler 4.sınıf öğrencileri ile sosyal proje birleştirme dersi 2. dönem dersi olan bu ders ile ilgili çeşitli projeler planladık. 9 tane toplam projemiz vardı bu 4. ayağı arkadaşlarımız ile ilk başta kendi aramızda istişare ettik ne yapabiliriz? Diye genelde köyde bulunan öğrencilerimizin başkalarının ifadesi ile medeniyete uzak kalışını düşünerekten çalışkan olabilecek öğrencileri hem ödüllendirmek hem de onları sevindirebilmek adına bilimsel olarak ifade edilen ama tesadüf bir yöntem ile kendimize bir köy belirledik. Buradaki amacımız ne kimseyi üzmek ne kimseyi kırmak ne de kimseyi başkalarının yanında gururunu incitmemek, hem yetim hem öksüz olan çocukların olmasına önem gösterdik hem de başarılı olmalarına azami suretle özen gösterdik ve kendi arkadaşlarımızla beraber toplanıp diğer öğrencilerde yardımda bulunduk” dedi.

Kırtasiye malzemesi, ayakkabı, giyim ve hikaye kitaplarından oluşan toplam bir hediye paketi ayarladıklarını ifade eden Kop, “Arkadaşlarımız o isimlere teslim edebilmek adına özel bir sınıfa yerleştirip kendilerine teker teker verdik. Bunu yaptıktan sonra asıl en önemli olan şey şuydu. Hem kardeş olabilme meselesi vardır, ilden ile, ilçeden ilçeye ve ülkeden ülkeye biz bunu Eğitim Fakültesi öğrencileri ile sonradan öğretmenlik yapabilecekleri yere getirebilmeyi amaç edinmiştik. Onun için çok mutluyuz öğrenciler çok sevindi, arkadaşlarımız çok sevindi ve bizler çok sevindik. Amacına ulaştığını düşünüyoruz öğretmenlik mesleğini çok sevdiklerini görünce bu bizi daha da çok mutlu etti. Bundan dolayı iyi ki bu köye gelmişiz. Bu şöyle devam edecek diğer başka okullarımız var başka ilçelerden tespit ettiğimiz hem randevu tesadüf ile seçtiğimiz okullar var bu Kars Merkezdeki köylerden sonuncusu idi ama diğer ilçelerde başta Arpaçay, Akyaka ve Digor olmak üzere devam edecektir” diye konuştu.

“UMUDUMUZ ÇOCUKLAR”

Bu projeye başladığımızda her şey çocuklar ile başlar diye projemizin ismini ‘Umudumuz Çocuklar’ olarak koyduk diyen Sosyal Bilgiler 4’ncü sınıf öğrencisi Abdulbaki Atmaca, “Projemiz kapsamında gerek etrafımızda, gerek de il dışında birçok destek gördük. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlk başlarda bir araya gelerek istişaremizi yaptık neler yapabiliriz diye tabi 2 aylık bir süre zarfında elimizden geldiğince eşya taşıdık bunları paket haline getirerek bir yere topladık. Belediyemizden de gerekli destekleri aldık kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Burada şu an 9 kişilik bir arkadaş grubumuz var bu projeye gelen yardımlar sadece Kars iliyle sınırlı kalmadı ve yaklaşık 600 adet kitap İstanbul’dan geldi. Van’dan kıyafetlerimiz geldi. Yine belediyemiz aracılığıyla çocuklara bir takım kırtasiye malzemelerinin desteği sağlandı. Bu projelerimizin devamı olacak yalnız sadece köy okullarına değil proje başında Kars Bülbül Mahallesi ve Subatan mahallelerine orada bulunan çocuklarında ihtiyaçlarını giderdik. Yardıma ihtiyacı olan aileler vardı gerekli desteği sağladık. Bu projede sürekli yanımızda olan Yaşar Kop hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz gerçekten kendisinin büyük emeği oldu diğer arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

KAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Yaşar Kop ile beraberindekiler minik öğrencilerle çeşitli oyunlar oynadılar. Üniversite öğrencileri daha sonra Çığırgan Köyü okulundan ayrıldı.

kaulu-ogrenciler-umut-oldu-(1).jpgkaulu-ogrenciler-umut-oldu-(2).jpgkaulu-ogrenciler-umut-oldu-(3).jpgkaulu-ogrenciler-umut-oldu-(4).jpgkaulu-ogrenciler-umut-oldu-(5).jpgkaulu-ogrenciler-umut-oldu-(6).jpgkaulu-ogrenciler-umut-oldu-(7).jpgkaulu-ogrenciler-umut-oldu-(8).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler