KAÜ’lü Öğrencilerden Kars’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası Etkinliği

KAÜ’lü Öğrencilerden Kars’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası Etkinliği

Kars’ta düzenlenen “40.Turizm Haftası” etkinlikleri, Kültür Turizm Müdürlüğü ile Kafkas Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlendiği “Kars’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası” programıyla sona erdi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Kültürel Miras ve Turizm Bölümü tarafından hazırlanan ve Namık Kemal Aşıklar Evi’nde düzenlenen programa, Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Turgay Kızılörenli, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcısı Serdar Uçar, KARSOD Başkanı Halit Özer, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda, Kars’ın somut olmayan kültürel mirasından örnekler verildi. Kars’ta kız isteme, gelen ve görenekler slayt göstersi eşliğinde anlatıldı. Aşıklar sahne aldı. Ardından bıçaklı kafkas gösterisi yapıldı.

kau’lu-ogrencilerden-kars’in-somut-olmayan-kulturel-mirasi-etkinligi-(1).jpgkau’lu-ogrencilerden-kars’in-somut-olmayan-kulturel-mirasi-etkinligi-(2).jpgkau’lu-ogrencilerden-kars’in-somut-olmayan-kulturel-mirasi-etkinligi-(3).jpgkau’lu-ogrencilerden-kars’in-somut-olmayan-kulturel-mirasi-etkinligi-(4).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler