KAÜ’lülerden köy okullarına ilaç yardımı

KAÜ’lülerden köy okullarına ilaç yardımı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği normal öğretim 4. sınıf Sosyal Proje Geliştirme dersi öğrencileri Subatan Başgedikler Sağlık Ocağına ilaç yardımında bulundu.

Yrd. Doç. Dr Yaşar Kop öncülüğünde “Sosyal Proje Geliştirme” dersi kapsamında köy sağlık ocakları için ilaç toplama kampanyası başlatıldı. Kampanya sonrası toplanan ilaçların ilk dağıtım durağı Subatab Başgedik Sağlık Ocağı oldu.

Berivan Kasımoğlu, Mehmet Emin Ekin, Rukiye Acar, Cansu Karaduman, Şeref Önal, Gülbahar Turan, Mazlum Can iş birliğiyle toplana ilaçlar sağlık ocağına dağıtıldı.

Öğrenci grubu yaptıkları açılamada “Projenin amacı köylerimizde hasta olup muayene olan ama ilaç temin edemeyen ihtiyaç sahiplerine ilaç ulaştırmaktı. Bizler de Sosyal Bilgiler öğrencileri olarak gerek Kars merkez eczanelerinden gerek Kars halkından ve Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden topladığımız son kullanma tarihi geçmemiş gerekli tüm kontrolleri yapılmış ilaçları topladık ve sağlık ocağımıza ulaştırdık. Sağlık ocağında bulunan yetkili hemşireler ilaç kolisinin Subatan Başgedikler’e bağlı 24 köye katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca ilerleyen günlerde daha bir çok köye ilaç kolisi götüreceğiz. Bu proje kapsamında emeği geçen başta Yaşar Kop hocamız olmak üzere bütün herkese teşekkür ederiz.” dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler