Kaya, 'Erdoğan Cumhur'un Başı Olamaz'

Kaya, 'Erdoğan Cumhur'un Başı Olamaz'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Kars Belediye Başkanlığınca kurulan çadırda, iftar programına katıldı. Kaya burada yaptığı konuşmada adı çeşitli yolsuzluklar ve şaibelere karışmış bir Başbakan'ın Cu

Kaya, 'Erdoğan Cumhur'un Başı Olamaz'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Kars Belediye Başkanlığınca kurulan çadırda, iftar programına katıldı. Kaya burada yaptığı konuşmada adı çeşitli yolsuzluklar ve şaibelere karışmış bir Başbakan'ın Cumhur'un Başı olamayacağını söyledi.

Beraberinde MHP İstanbul İl Başkanı hemşerimiz Mehmet Bülent Karataş ile birlikte Kars’a gelen Atilla Kaya’ya ya, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, MYK üyesi Taner Gökçek, MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan ve Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel de eşlik etti.

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice’nin Kuran-ı Kerim okunmasının ardından okunan ezan ile birlikte iftarlar açıldı. Yine Yenice’nin dua okumasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, gazetecilere açıklamada bulunduktan sonra soruları cevaplandırdı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı kutlayan ve başarılar dileyen Atilla Kaya: Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi olarak kendisine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

İSRAİL VE İŞİD’İ KINADI

Ramazan ayında olmamıza karşın Ülke içerisinde de komşu ülkelerde meydana gelen hadiseler nedeniyle buruk bir Ramazan geçirdiklerini de ifade eden Kaya: “Bugün İsrail tarafından Gazze de kadın çocuk demeden masum insanları hedef alan saldırılar yapılıyor ve yüzlerce insan katlediliyor. İsrail’in insanlık dışı saldırılarını kınıyoruz. Irak’ta Talefer başta olmak üzere Kerkük civarında da İŞİD adlı terör örgütü ve Peşmerge unsurları tarafından burada yaşayan soydaşlarımıza karşı saldırlar olmaktadır. Ülkü Ocakları Genel Merkezi ile tüm Milliyetçi Ülkücü Camia bir seferberlik başlattı ve yaklaşık 20 tır dolusu bir yardım konvoyu Ülkü Ocakları Genel Başkanımız tarafından Kerkük ve çevresine ulaştırıldı” dedi.

ÜLKEMİZ, ÇOK ÖNEMLİ BİR SEÇİM SÜRECİNE GİRİYOR

Ülkemizin Cumhurbaşkanlığı seçimi ile önemli bir sürece girdiğini de belirten Kaya: “Milliyetçi Hareket Partisi, tüm teşkilatlarıyla, kadrolarıyla birlikte bu seçime hazırlanmıştır, yoğun bir şekilde ve yoğun bir katılımla sürdürecektir. Bu seçim çok önemlidir. Çünkü 17 ve 24 Aralık tarihinde ortaya çıkan yolsuzluklar, soygunlar, rüşvet, devlet malını talan gibi başlıklar altında toplayabileceğimiz birçok konuda hesabını vermemiş, adaletten kaçan, hukukun üstünlüğü ilkesini ayaklar altına almış Başbakan’ın tüm bu şaibelerle Cumhurbaşkanlığı makamına çıkması düşünülemez. Çünkü bu makam, toplumun bütününün sorumluluğunu üstlenen bir makam olması gereken bir makamdır. Cumhurun başı, devletimizi ve milletimizi temsil eden bir makamdır. Bu nedenle bu makamda oturacak kişinin bahsettiğimiz ithamlardan uzak bir şahıs olması gerekir” diye konuştu.

BAŞBAKAN, YOLSUZLUKLARI ARAŞTIRMA KOMİSYONUNU SABOTE EDİYOR

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi T.B.M.M’ inde kurulan yolsuzlukları araştırma komisyonunu sabote etmekte olduğunu da ileri süren Kaya açıklamasında şöyle konuştu:

“Başbakan, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde partisi yolsuzlukları araştırma komisyonunun çalışmalarını sabote etmektedir. Soruşturma kararı alınalı 65 gün oldu. Ama komisyon iktidar partisinin oyalamaları yüzünden ancak geçtiğimiz günlerde kuruldu. Komisyonun AKP’li başkanı savcılıktan gelen dosyaları geri göndermiş. Bu dosyanın geri gelmesi yaklaşık birkaç ay daha sürer ve üstelik meclis tatile giriyor. Yani soruşturmaları engelleyen, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bu soruşturma dosyalarının olan bu iktidarın, Başbakan’ın bizatihi yakınlarının ve onun bakanlarının karışmış oldukları bütün yolsuzlularını ortaya koyan, bilgi ve belgelerin ortaya saçılmasına, ortaya dökülmesine ve öğrenimlerini engellemek için bu soruşturma komisyonun çalışmaları sabote ediliyor.

ADI YOLSUZLUK VE ÇEŞİTLİ ŞAİBELERE KARIŞMIŞ BİR BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI OLAMAZ

Dolayısıyla bir taraftan da ülkemizi bugün etnik ve mezhep temelinde bir ayrışma ve bölünme noktasına getiren, terör örgütü ile masaya oturup pazarlıklar yapan, Doğu Anadolu Bölgesinin belli bölgelerinde, Güney Doğu Anadolu Bölgesinin önemli bir kesiminde bütün inisiyatifin terör örgütüne geçtiği bir sürece zemin oluşturan bir zihniyetin sahibi olan Recep Tayyip Erdoğan, birde bütün bunların üzerine batmış olduğu yolsuzlukların hesabını vermeden, yargı karşına çıkıp yargılanıp aklanmadan Cumhurbaşkanı olması düşünülemez. Bu yolsuzlukların üzerine giden savcılar, hakimler ve polislerin hepsi sürgünlere tabi tutuldu. Soruşturmaların yapılması ve yürütülmesi engellendi. Şimdilik hesap vermekten kaçtığını zanneden Başbakan, günü geldiğinde bütün bu yaptıklarının hesabını yüce divanda vermekten kaçınamayacak. Bu tür iddialarla karşı karşıya olan çok ciddi ve somut delilere dayanan bir takım iddialarla suçlamalarla karşı karşıya olan Başbakan’ın bu makama gelmesi kabul edilecek bir durum değildir.”

İHSANOĞLU, TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİ BİRLEŞTİRECEK BİR ADAYDIR

Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nun toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak bir aday olduğunu da belirten Kaya; “Ekmelettin İhsanoğlu İslam Konferansı Örgütü’nün yaklaşık olarak on yıl boyunca genel sekreterliğini yapmıştır. Bütün İslam ülkeleri tarafından çok yakinen tanınan, diplomasiyi yakından bilen biridir. İhsanoğlu aynı zamanda özellikle Orta Doğu’nun bugün içinde bulunduğu durumu dikkate aldığımızda ve ülkemizin de dış politikada dibe vuran itibarını dikkate aldığımızda, uzlaşmacı, toplumun bütünü kucaklayan, insanları ayrıştırmayan, hepsini birden kucaklayacak bir zihniyete ve donanıma sahip bir insan olarak Türk milletinin karşısına çıkmıştır. Kendisinin katılmış olduğu toplantılarda, milletimiz tarafından yoğun bir teveccühle karşılandığını da görmekteyiz” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL’DA YAŞANAN CAMİ SALDIRILARI IŞİD’İN İŞİ

Daha sonra da gazetecilerin gündem ilişkin sorularını cevaplandıran Atilla Kaya: İstanbul 'da yaşanan cami saldırılarını IŞİD'ın uzantılarının gerçekleştirdiğini de iddia , hükümetin, IŞİD'e yaklaşımını eleştirdi. Türkiye'nin dış politikada çok zor durumda olduğuna değinen Atilla Kaya, "Geçtiğimiz hafta içerisinde ve bir ay önce İstanbul'da bazı camilere yönelik saldırılar oldu. Bu saldırılar o bölgelere yuvalanmış IŞİD adı verilen bu terör örgütünün uzantıları tarafından gerçekleştirilmiştir" dedi.

IŞİD tehlikesinin artık sınır dışında değil sınır içinde de oluşmaya başladığına vurgu yapan Kaya, vatandaşlar arasında tıpkı Irak'ta, Suriye'de olduğu gibi bir mezhep çatışması ve etnik bir çatışma çıkartmak için çeşitli provokasyonlara başvurulmakta olduğuna dikkat çekti. Bütün bu gelişmeleri iktidarın ise seyrettiğine atıfta bulunan Atilla Kaya, "Başbakan'a bakıyoruz, daha dün bir toplantıda IŞİD terör örgütüne diyor ki; 'Eğer inanıyorsanız bu insanları serbest bırakırsınız.' Bir taraftan bu söylemde aciziyet var. İkinci taraftan bu kafa kesen, kadın, çoluk çocuk demeden insanları öldüren terör örgütüne, terör örgütü diyemeyen ve onları da neredeyse bir Müslüman gibi göstermeye çalışan bir Başbakan var. Onun için diyoruz ki; bu cumhurbaşkanlığı seçimi son derece önemlidir. Bu iktidardan kurtuluşun başlangıcı olan seçimler olarak da görmek mümkündür" şeklinde konuştu. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler