Kayak severlerin tercihi yine Sarıkamış olacak!

Kayak severlerin tercihi yine Sarıkamış olacak!

Sarıkamış’ta geçtiğimiz kış kayak sezonunda otel doluluk oranlarının yüksek olması nedeniyle, önümüzdeki kış için de kayak severler erken rezervasyon yaptırmaya başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, yerli ve yabancı turistlerin tercihi olmaya devam ediyor. Kristal karıyla dikkat çeken Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde rezervasyonlar bu yıl erken başladı. Ayrıca yapımı devam eden Türkiye’nin ilk ve tek yeni kapalı telesiyej sisteminin de bu yıl hizmete gireceği öngörülüyor.

Önümüzdeki kış mevsimi için rezervasyonların başladıklarını ifade eden bir Otel Sahibi Kürşat Gemalmaz, geçen seneki doluluklar oranın iyi olduğunu ancak önümüzdeki sezon bu oranın daha da artacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Kayak severleri Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezine davet eden Gemalmaz, “Geçen yıllara göre bu yıl Sarıkamış’a yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin ilgisi biraz daha fazla. Biz de bu talepleri karşılamak için kapasite artırımına gittik. Bazı tarihler şimdiden doldu. Çünkü Türkiye’nin hiçbir yerinde Sarıkamış’ta bulunan kar kalitesi yok. Sarıkamış, kayak yapmak için aranan bütün koşulları bünyesinde barındırıyor. Sarıkamış’ta kayak yapmayan kayak yaptım demesin. Kayak tutkunlarının bu güzellikleri kaçırmamaları için Sarıkamış’a davet ediyorum.” dedi.

Öte yandan Cıbıltepe Kayak Merkez’inde bazı otellerinde sezona hazırlık çalışmaları ve kapasite arttırma faaliyetleri devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler