Kayıp Cezayir uçağının düştüğü belirlendi

Kayıp Cezayir uçağının düştüğü belirlendi

Cezayir, 116 kişiyi taşıyan yolcu uçağının çöle düştüğünü duyurdu.

Kayıp Cezayir uçağının düştüğü belirlendi

Burkina Faso’dan beraberindeki 110 yolcu ve 6 mürettebat ile Cezayir’e giden Cezayir Havayolları uçağının düştüğü belirlendi.

Cezayir Havacılık Dairesi yetkilisi yaptığı açıklamada uçağın düştüğünün belirlendiğini ancak daha fazla detay veremeyeceğini söyledi. İspanyol Swiftair’den kiralanan MD83 tipi Cezayir Havayolları uçağı saat 03.05’da Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’dan havalandıktan 50 dakika sonra radardan kaybolmuştu. Cezayir Başbakanı Abdelmalek Sellal uçağın Cezayir sınırına 500 kilometre mesafedeki Mali’nin Gao kenti civarında radardan kaybolduğu açıklamıştı.

Cezayir Havayolları yetkilisi de yaptığı açıklamada kötü hava şartları nedeniyle görüş mesafesi düşük olduğundan pilotların Cezayir-Bamako rotasında bulunan başka bir uçakla çarpışmamak için kendi rotasından saptığını bildirmişti. Uçağın rotadan saptıktan sonra radardan kaybolmuş ve irtibat kesilmişti.

UÇAKTA 51 FRANSIZ YOLCU VARDI

Burkina Faso Ulaştırma Bakanı Jean Bertin Ouedraogo uçakta bulunan 110 yolcunun uyruğunu açıkladı. Uçakta 51 Fransız, 27 Burkina Fasolu, 8 Lübnanlı, 6 Cezayirli, 5 Kanadalı, 4 Alman, 2 Lüksemburglu, 1 İsviçreli, 1 Belçikalı, 1 Mısırlı, 1 Ukraynalı, 1 Nijeryalı, 1 Kamerunlu ve 1 Malili yolcu bulunuyordu. 2 pilot ve 4 kabin görevlisinin de İspanyol olduğu açıklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler