Kaymakam Erdem'in Kutlu Doğum Mesajı

Kaymakam Erdem'in Kutlu Doğum Mesajı

Kars Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem'in Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Kaymakam Erdem'in Kutlu Doğum Mesajı

Kars Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem’in Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizin dünyayı şereflendirmesi anısına her yıl geleneksel olarak kutlu doğum haftası  düzenlenmektedir. Peygamberin doğumunun 1443. yılında örnek şahsiyetini tanıyabilmek, anlayabilmek ve anlatabilmeyi arzuluyoruz ve inanıyoruz ki Peygamberimiz doğru anlatıldıkça ve algılandıkça insanlığın ve dünyanın huzuru, mutluluğu, kardeşliği artacaktır.

O'nu anmayı, anlamaya dönüştürebildiğimizde ise yüzyıllar öncesinden seslenişini duyabilir ve ''Sizin sıkıntıya düşmeniz O'na çok ağır gelir. Zira O size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir.'' (Tevbe 9-18) ayetindeki mesajı hissedebiliriz. O'nun ilke ve prensipleriyle insanlık, fıtratının gerektirdiği haklara tekrar kavuşmuş ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmuştur.

Şüphesiz bütün İlahi  metinler insanoğlunu yüceler yücesine çıkarmak için uğraşır. Kur'an'ın her ayeti, peygamberimizin her hadisi incelendiğinde aslında insanoğlunu beden ülkesine hapsetmemekten bahsettiğini görürüz. Zira beden ülkesinden mana ülkesiyle buluşturma  islamın temel prensibidir. Bu bağlamda  O'nun güzel ahlakına, yol göstericiliğine bugün daha da çok ihtiyaç vardır. Peygamber sevgisinin  gönülde yeşermesi önce ailede, daha sonra eğitim hayatında oluşturulmalı ve sivil toplum örgütleriyle bir kandile dönüştürülmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Allah bizi birlik ve beraberlikten, dirlikten, kardeşlikten, sevgiden, hoşgörüden ayırmasın, devletimizi, ülkemizi daim kılsın diyor; birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesi dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler