Kaymakam Evin’nin köy ziyaretleri

Kaymakam Evin’nin köy ziyaretleri

KAYMAKAM ÖĞRENCİYE SORDU: KAYMAKAM NE İŞ YAPAR?

Kaymakam Evin’nin köy ziyaretleri

KAYMAKAM ÖĞRENCİYE SORDU: KAYMAKAM NE İŞ YAPAR?

ÖĞRENCİ CEVAPLADI: KÖYE KEPÇE GÖNDERİR

Kars’ın Susuz ilçe Kaymakamı Musa Evin, ilçe milli Eğitim Müdürü Rıza Uray’la birlikte ilçeye bağlı Doyumlu, Küçük Çatak, Kırkpınar ve Kiziroğlu köylerini ziyaret etti. Kaymakam Evin köy muhtarları, öğretmenler ve köylü vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Kaymakam Evin, ilk olarak beraberindekilerle birlikte Doyumlu, Küçük Çatak, Kırkpınar ve Kiziroğlu İlkokullarını gezdi. Okul müdürleri Yasemin Can, Elif Kırçiçek, Nurgül Avanaş ve İlim Ulufer’den okul ve öğrenciler ile ilgili bilgi aldı, sınıflarda öğrencilerle sohbet etti.

Kaymakam Evin ayrıca, birinci sınıf öğrencilerine kitap okuttu, büyüdüklerinde ne olmak istediklerini sordu ve öğrencilerin çoğunluğu da öğretmen olmak istediklerini belirtti,

Kiziroğlu ilkokulu ikinci sınıf öğrencisi Emircan Eminoğlu ise benzinci olmak istediğini söyledi. Kaymakam Evin, Doyumlu ilkokulu öğrencilerine de ‘kaymakam ne iş yapar?’ diye sordu. Birinci sınıf öğrencisi Mehmet Üzeyir ‘köye kepçe gönderir’ diye cevap verdi.

Kaymakam Evin daha sonra, hayırsever işadamı Türker Üzeyir’in hazırlamış olduğu hediye paketlerini ve getirmiş olduğu çikolataları öğrencilere dağıttı.

Kaymakam Evin, köylülerle sohbet edip köy halkı ve muhtarlardan köylerin sorunları hakkında da bilgi aldı. Evin, köy gezilerinde öncelikle köy okullarının sorunları, köylerin su ve meraları hakkında da bilgi edindi. Küçük Çatak köyü Muhtarı Zeki Mencik, Porsuklu köyü ile aralarındaki mera davası için kaymakamdan yardım istedi. Kırkpınar köyünde köylüler kaymakam Evin’e semaver çayı ikram etti. Kaymakam Evin bu sırada köylülerin sorunlarını not aldı ve ilçeye bağlı köylerin sorunlarının çözümü için kaymakamlık olarak ellerinden geleni yaptığını söyledi.

Kaymakam Evin; “Köylerimizi devamlı gezerek köy muhtarlarımızla birlikte köylerin sorunlarını yerinde görüyoruz. Amacımız köylerimiz hakkında bilgi sahibi olarak sorunların çözümlerini bulmak. Köylerdeki eksikleri yerinde tespit ederek. Bunları en kısa sürede giderilmesini sağlamaktır.” dedi.

Kaymakam Evin Kiziroğlu köyü ziyaretinin ardında ilçeye döndü. kha

Önceki ve Sonraki Haberler