Kaymakam Karaman’dan Kış Oyunları Festivali’ne Davet

Kaymakam Karaman’dan Kış Oyunları Festivali’ne Davet

Kars Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 15-17 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’ne tüm vatandaşları, kayak ve sporseverleri davet etti.

Kaymakam Karaman ayrıca, 16 Ocak cumartesi günü saat:11:00’de Kars Valisi Günay Özdemir, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey ve daire amirlerinin de katılımıyla onarımı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından ihale edilerek tamamlanan Sarıkamış 2. Etap Telesiyej Tesisinin hizmete açılışı töreniyle birlikte kayak sezonunun resmi açılışının Sarıkamış Kayak Merkezi Orta Kafe önünde gerçekleştirileceğini söyledi.

SARIKAMIŞ, KIŞ OYUNLARI FESTİVALİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Türkiye’nin ilk Kış Oyunları Festivali, 15-17 Ocak tarihleri arasında kristal karı ve sarıçam ormanlarıyla ünlü Sarıkamış Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilecek. “Karda Kışta Oyun Heyecanı” sloganıyla düzenlenecek olan etkinlik, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve Eksi 36 Derneği’nin işbirliğiyle 15-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Üç günlük festival boyunca 84 kilometrelik off road yarışı, ralli cross, bisikletle dağdan inme etkinliği, kayak ve snowboard yarışı, çocuklar için kumandalı oyuncak yarışı, igloo yapımı, caterham, dağ bisikleti, kızak yarışı, karda kaşar kovalamaca ve kar oyunları gibi birbirinden renkli etkinlikler düzenlenecek. Profesyonel ve amatör sporculara açık olan etkinliklere kış sporlarının ulusal ve uluslararası alandaki ünlü isimleri de katılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik Spor Bakanlığının desteğiyle yenilenen Sarıkamış Kayak Merkezi’nin açılış töreniyle başlayacak olan festival, 17 Ocak günü yapılacak olan ödül töreniyle sona erecek.

KAYAK SEZONUNUN RESMİ AÇILIŞI YAPILACAK

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak sezonuna “merhaba” diyecek. Kristal karı, sarıçam ormanları arasında uzun kayak pistleriyle Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden olan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, 16 Ocak itibarıyla kayak severlerin hizmetine sunulacak.

“Karda Kışta Oyun Heyecanı” sloganıyla Türkiye’de ilk kış oyunları festivalinin Sarıkamış’ta yapılacak olmasının Sarıkamış turizmine önemli katkıları olacağını ifade eden Kaymakam Karaman, “15-17 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan Sarıkamış Kış Oyunları Festivali ile birlikte 16 Ocak cumartesi günü saat:11:00’de Kars Valisi Günay Özdemir, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, daire amirlerinin de katılımıyla onarımı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından ihale edilerek tamamlanan Sarıkamış 2. Etap Telesiyej Tesisinin hizmete açılışı töreniyle birlikte kayak sezonunun resmi açılışı Sarıkamış Kayak Merkezi Orta Kafe önünde gerçekleştirilecek” dedi.

Sarıkamışlılar, Alplerden sonra kristal kar kalitesine sahip Sarıkamış’ta, eşsiz kayak keyfi yaşamak isteyenleri, misafir etmek için kolları sıvadı. Türkiye’de bulunan 25 kayak merkezi arasında uçakla Ankara ve İstanbul’a en yakın olmasıyla birlikte şehirlerarası anayol üzerinde bulunmasıyla da adından söz ettiren Cıbıltepe Kayak Merkezi 70 santimi bulan kar kalınlığıyla kayak severlere keyifli dakikalar yaşatmaya hazır.

Sarıkamış ilçe merkezine 2, Kars Harakani Hava limanına ise 54 kilometre mesafede bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kayakseverler dağa tırmanmak zorunda bile kalmıyorlar. 2 bin 634 rakımda sarıçam ormanlarının arasında bulunduğu için de çığ tehlikesinin bulunmadığı son derece güvenli bir kayak merkezi olan Sarıkamış Kayak tesisleri, 8 adet slalom, 1 adet snowboard olmak üzere toplam 9 adet 30 kilometre pist uzunluğuna sahip olmasıyla birlikte, saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 tane bilgisayar donanımlı telesiyeje sahip. kha

Önceki ve Sonraki Haberler