Kaymakam Yusuf İzzet Karaman’ın Sarıkamış Günlüğü!

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman’ın Sarıkamış Günlüğü!

Kars Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, göreve başladığı günden bu yana ilçe merkezi ve köylerde yaptığı ziyaret ve incelemeler büyük beğeni topluyor.

Kaymakam Karaman’ın başta okullar olmak üzere kurum binalarının denetimi ve ilçede yapılan dev yatırımların takibini yapıyor. Karaman ayrıca, sosyal ve kültürel etkinliklere de katılıyor.

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman’ın yaptığı ziyaret ve gezilerden Kafkas Haber Ajansı ( KHA ) olarak bir derleme yaptık.

HAMAMLI’DA DOĞAL ARITMA TESİSİ

Devletimiz büyüdükçe yaşam standartlarımız da değişiyor. İşte örnek; Kaymakamlık olarak Sarıkamış’ta ilk yaptırdığımız Hamamlı Köyü Doğal Arıtma tesisinin geçici kabulünü yaptık. Artık köylerin hem kanalizasyonu yapılıyor, üstüne arıtma sistemi kuruluyor.

TEOG’A KİTAP DESTEĞİ

25-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan TEOG sınavları öncesi Kaymakamlık olarak ilçemizde sınavlara girecek olan 1300 öğrencimize kaynak kitap ve deneme dağıtıyoruz. Bu kapsamda kaynak dağıtımının başlangıcını Kazım Karabekir Ortaokulundan başlattık. Öğrencilerimize başarılar diledik, öğretmenlerimizle bir araya geldik.

AA’YA RÖPORTAJ VERDİ

Sarıkamış Kayak Tesislerinde Anadolu Ajansı ( AA ) Sarıkamış Temsilcimiz Hüseyin Bey’le yaklaşan Kış Turizmi sezonu için yapılan hazırlıklar ve ilçemizin zenginlikleri üzerine bir röportaj yaptık

ACI SUYU TATTI

Yol üzerinde Kızılçubuk Mevkiinde yöre halkı tarafından Acısu olarak bilinen kaynak suyunu da tattık

ANMA GÜZERGAHINI GEZDİ

Belediye Başkanımız, İlçe Jandarma Komutanımız ve İlçe Emniyet Müdürümüzle birlikte Bu sene 101. Yıldönümü 1-3 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü ve törenlerinin yapılacağı güzergahta incelemelerde bulunduk.Alınacak önlemleri kararlaştırdık.

KATHERİNA KÖŞKÜNÜ GEZDİLER

İlçemizi ziyarete gelen Digor ve Kağızman Kaymakamlarımıza Katerina Köşkünü gezdirdik

SAHADA İNCELEME

Gençlik ve Spor Bakanlığından Genel Müdür Yrd. Fatih Bey başkanlığında gelen heyetle birlikte Belediye Başkanımız eşliğinde bu sene 1-3 Ocak 2016 tarihleri arasında 101.’si gerçekleştirilecek olacak Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü ve Törenlerinin hazırlıklarını sahada incelemeler yaparak başlattık.

MİNİKLERİ BESLENME SAATLERİNDE ZİYARET ETTİ

Miniklerimizi sınıflarında beslenme saatlerinde ziyaret ettik. Bugün patates günüymüş ikramlarını da kabul ettik. Daha sonra tamamı bayanlardan oluşan öğretmen kadromuzla bir araya geldik. Örnek bir okulla karşılaştım okul müdiremiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederim.

KAN BAĞIŞI KAMPANYASININ STARTINI VERDİ

İlçemizin en eski okullarından tarihi binasında eğitim veren Fevzi Çakmak İlkokulu’na geçtik. Okulumuzun Kızılay’la birlikte velilere yönelik düzenlediği kan bağışı kampanyasının açılışını yaptık.

TEOG SINAVI İÇİN BAŞARILAR DİLEDİ

İlçemizin güzide okullarından Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu’nu ziyaret ettik. TEOG sınavlarına hazırlanan 8. Sınıf öğrencilerine başarılar diledik, öğretmenlerimizle hasbihal ettik.

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE YEMEK SAATİ

Bu Eğitim Öğretim yılında İlçe genelinde evi okuluna uzak ancak taşıma kapsamına girmeyen çoğunluğu merkezde toplam 215 öğrencimize Kaymakamlık olarak her öğlen yemek veriyoruz. Her şey Sarıkamış’ın hak ettiği eğitim başarısına ulaşmak için, her şey Sarıkamış için. İşte bugün biz de bu projemizin uygulandığı okullarımızdan Sarıkamış Anadolu Lisesinde öğrencilerimizle beraber yemek yedik.

SARIKAMIŞ’IN GELECEĞİ GENÇLERLE SOHBET VAKTİ

Şehit Taner Baran Yatılı Bölge Okulumuza ziyarette bulunduk. Uzak köylerden gelip burada okuyan bilgiye eğitime susamış içi okumak için yanıp tutuşan bu gençler Sarıkamış’ın geleceği.

DENETİMDEYİZ

Ayrıca Spor Lisesi yanında inşaatı devam eden 200 kişilik öğrenci yurdunda kontrol mühendislerimizle beraber denetimde bulunduk.

SPOR KOMPLEKSİNE ZİYARET

Kaymakamlığımız tarafından yapımı üstlenilen spor kompleksi inşaatında incelemelerde bulunduk. Serhat Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen bu proje tamamlandığında ilçemiz futbol kulüplerinin kamp tercihleri arasında ilk sıralarda yer alacak

SICAK BİR YUVAYA KAVUŞTURDULAR

İlçemizde oturulamaz haldeki evinin yenilenmesine yardımcı olduğumuz Kadir Amcaya akşam saatlerinde sürpriz bir ziyaret yaptık. Daha sonra evi yanan Zabit Efendi’nin tekrardan ailesiyle sıcak bir yuvaya kavuşması için Kaymakamlık olarak yaptırdığımız yeni evlerine hayırlı olsun ziyaretine gittik.

Kars Manşet olarak bugüne kadar yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, buradan sonraki hizmetleriniz için de başarılar diliyoruz.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler