Kaymakama Ziyaret

Kaymakama Ziyaret

Çocuklara olan yakınlığıyla bilinen Digor Kaymakamı Serkan Şeker, Türkiye'de bir ilke imza attı.

İlçede ailelerinin maddi durumları iyi olamayan çocukların boyacılık yaptıklarına üzülen Şeker, çocukların boyacılıktan aylık kazandıklarını Kaymakamlıkça ödeyeceklerini ifade etti.

Kaymakamlıkta kendisi ziyaret eden çocuklarla bir süre sohbet eden kaymakam onları sırtlarında boya sandıklarıyla görmesinin kendisi çok üzdüğünü söyledi.

Çocukların karne notları hakkında bilgiler alan Şeker, çoğunluğunun karne notlarının çok iyi olduğunu öğrenmesine rağmen sevinemedi.

Kaymakam Serkan Şeker, aile bütçelerine katkı sağlamak için boyacılık yapan çocuklara hayat, gelecekleri ve seçecekleri mesleklerin önemini anlatarak nasihatlerde bulundu.

BOYACILIK YAPMAYIN AYLIKLARINIZ BENDEN

Digor Kaymakamı Serkan Şeker, ilçe de maddi durumları iyi olmadığı için ayakkabı boyacılığı yapan çocukların yaşıtları gibi yaz tatilinin tadını çıkartmaları gerektiğini söyledi.

Kaymakam Serkan Şeker; “Yaz tatiline giren ç.ocuklarımız ayakkabı boyacılığı yapıyor. Oysa bu çocukların dinlenmeleri gerekiyor. Derslerini tekrar etmeleri gerekiyor. Ama çocuklarımız ailelerinin maddi durumları iyi olmadığı için boyacılık yapıyor. Aile bütçelerine katkıda bulunmak üzere. Ailelerinin maddi durumları iyi olmayan çocuklara boyacılık yapmamak şartıyla ayda kazandıkları parayı kaymakamlıkça ödeyeceğim” dedi.

Çocuklarla koyu bir sohbete dalan kaymakam, daha sonra onlara çikolata ikramında bulundu. Çikolatalarını alan çocuklar kaymakamlık bahçesinden ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber