Kayyumlar Şehirlerin Kaderini Değiştirdi

Kayyumlar Şehirlerin Kaderini Değiştirdi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyelerin hizmetleri bir internet sitesinde vatandaşın takibine sunuldu

İçişleri Bakanlığınca kayyum atanan belediyeler tarafından sağlanan hizmet ile işleyişteki değişimler, www.oluyor.net isimli web siteyle vatandaşın takibine sunuldu. Sitede belediyelerin görevlendirme sonrası yapılan hizmetleri incelenebilecek. 

Göreve başlayalı neredeyse bir yıl olan kayyumlar, belediyelerin aslı işi olan vatandaşa hizmete odaklandı. Kayyum atanan belediyelerin esnafa borçları kapandı, yatırım hamlesi başlatıldı, terör örgütünün şehirlerde bıraktığı izler yol, yeşil alan, okul, park, bahçe, meydan gibi sosyal donatı alanlarıyla silindi. Bugüne kadar terörle anılan şehirlerin kaderi, kayyumların göreve başlamasıyla değişti. Ağrı, Şırnak, Batman, Bitlis, Hakkari, Diyarbakır, Mersin, Kars, Erzurum, Muş, Van, Tunceli, Mardin, Siirt'te il, ilçe ve beldelerde görev yapan kayyumlar, göreve geldikleri günden bu yana toplam 5 milyon metrekare parke taşı döşemesi, bin 236 kilometre içme suyu hattı, 985 içme suyu kuyusu, 5 bin 127 kilometre asfalt yol, bin 246 kilometre stabilize yol, 769 kilometre kanalizasyon hattı, 737 park, 355 spor kompleksi-taziye evi-kadın sığınma evi ve benzeri, 15 otogar, 21 otopark, 25 hayvan pazarı ve kesimhane, 15 arıtma tesisi, 5 atık su arıtma tesisi, 14 su deposu, 5 sokak hayvanları barınma merkezi, 5 sebze, meyve hali, 1 yağmur suyu deposu ve 1 göleti vatandaşların hizmetine sundu. Görevlendirme yapılan belediyelerin esnafa olan 650 milyon TL’lik borçları da ödendi.

Siteye giren vatandaşlar, ana sayfada bulunan Türkiye haritasında kayyum atanan illerden istediklerine tıklayarak yapılan hizmetleri görebiliyor. Belediyelerin yaptığı çalışmalar, 7 farklı kategoride video ve fotoğraflarla desteklenerek anlatılıyor. Şehirlerde yaşanan olumlu değişimlerin gözler önüne serildiği videolarda, görevlendirilmelerine yaklaşık bir yıl önce başlanan belediye başkan vekilleri yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veriyor. Ayrıca vatandaşlar, sitede yer alan "Belediyenin hizmetlerinden memnun musunuz?" sorusunun yöneltildiği anketle belediyecilik hizmetlerini değerlendirebiliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler