Kazaların yüzde 95 nedeni...

Kazaların yüzde 95 nedeni...

Kars Selim Emniyet Amiri Nusret Özbek, ülkemizde kazaların yüzde 95'inin tamamen insan hatasından kaynaklandığını söyledi.

Kazaların yüzde 95 nedeni...

Kars Selim Emniyet Amiri Nusret Özbek, ülkemizde kazaların yüzde 95’inin tamamen insan hatasından kaynaklandığını söyledi.

Kars Valisi Günay Özdemir, Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Coşkun Altun, İşadamı Celal Kahraman’ın da katıldığı Çocuk Trafik Eğitim Parkuru açılışında konuşan Selim Emniyet Amiri Nusret Özbek, ülkemizde yaşanan trafik kazaları, doğurduğu olumsuz sonuçlar ve etkenlerle ilgili bilgi verdi. Özbek, “Ülkemizde trafik kazaları, her yıl binlerce insanımızın hayatını kaybetmesi, 10 binlerce insanın yaralanması ve milyonlarca lira maddi hasara neden olmaktadır. Kazaların gerçekleşme nedenlerine bakıldığında, yaklaşık % 95’inin insan hatasından kaynaklandığı görülmektedir. Bu ise, ciddi bir sorun olan trafik eğitimi eksikliğini ortaya koymaktadır. Eğitim parklarının önemi de burada ortaya çıkmaktadır. Trafik eğitim parkı trafik kurallarına duyarlı, bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli yeni nesiller yetiştirmek, çocuklarımızın trafik bilgi ve becerilerinin artırılması ve kurallara uymanın davranış haline getirilmesi amacıyla kurulan parkurlardır.”

Türkiye’de son 40 yılda kayıtlara giren kaza sayısının yaklaşık 11 milyon olduğunu da belirten Özbek, “Bu kazalarda yaklaşık 3,5 milyon insan yaralanmış 200 binin üzerinde kişi ise ölmüştür. Bütün bu veriler dikkatlice incelendiğinde Türkiye de trafik kazaları önemli ve öncelikli bir halk sağlığı sorunudur. Bu sorunun da en önemli çözümü eğitimdir. Trafik eğitim parkı projemiz ile amacımız ilkokul öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek, okul dışında karşı karşıya kalınan trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranış kazandırılmasına yardımcı olmaktır.” diye konuştu.

Özbek ayrıca, “Çocuklarımızı, hayatın bir parçası olan trafik konusunda eğitip, geleceğe sosyal sorumluluğu gelişmiş ve bilinçli bireyler olmaları için temellerini atıyoruz. Trafik eğitim parkımız; her yerde karşılayabileceğimiz yatay-düşey trafik işaretleri, sinyalizasyon sistemleri, yaya geçitleri ve benzeri trafik oluşumlarını içermektedir.” ifadelerini kullandı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler