Kazıkkaya Köyü çamur deryasına döndü

Kazıkkaya Köyü çamur deryasına döndü

ÇAMURLU YOLLARA SAMAN SERDİLER

Kazıkkaya Köyü çamur deryasına döndü

ÇAMURLU YOLLARA SAMAN SERDİLER

Kars’ın Sarıkamış ilçesinin 450 nüfuslu, 150 haneli Kazıkkaya köyü adeta çamur deryasına dönerken köylüler, “Yolda kalan araçları çekmekten bıktık” diyerek dert yandı.

Kazıkkaya köyünde, aşırı rüzgar nedeniyle karların erimesiyle köy çamur deryasına döndü. Çamurlu yollar vatandaşa tam bir çile oldu. Araçlar battı, yollar yürünmez hale geldi. Hal böyle olunca da farklı bir çözüm bulundu. Köyde düğün olduğu için misafirlerin ayakları çamura batmasın diye yollara saman serildi. Köylüler dirgen ve küreklerle yolları samanla kapattılar.

Köy sakinlerinden Mustafa Aydın, “Köyümüz her yağmur yağdığında ve kar eridiğinde böyle çamur oluyor. İlgililere bildirmemize rağmen hiçbir somut adım atılmadı. Defalarca Muhtarla beraber yetkililere söyledik ‘tamam tamam’ dediler ama gelip yapmadılar. Köy içerisi de yağmur yağdığı zaman çamur deryasına dönüyor, çoluk çocuklarımız dışarıya çıkamıyor, suyumuz yok, alt yapımız yok, görüyorsunuz. Düğünümüz var ve çamurdan dolayı hayvanlara aldığımız samanları seriyoruz ki misafirlerimizin ayakları çamur olmasın. Bu yolların yapılması lazım. Kış ayında araçlar yolda kalıyor. Bir gecede 4 aracı traktör ile çektik.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler