Kazım Karabekir Paşa Kars’ta anılıyor

Kazım Karabekir Paşa Kars’ta anılıyor

Kars'ın kurtarıcısı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 73’üncü yıl dönümünde düzenlenen törenle anılıyor.

Volkan KARABAĞ

Anma programı İstasyon Mahallesi'ndeki Tren Garı önünde bulunan Kazım Karabekir Paşa'nın anıtına çelenk konulması ile başladı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tran Garı'ndaki programın ardından etkinliğe daha sonra Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Konferans Salonu'nda devam edildi.

Programa; Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Özgür Nuhut, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, kamu kurum-kuruluşlarının yöneticileri ile öğrenciler katıldı.

kazim-karabekir-pasa-kars’ta-aniliyor-(1).jpgkazim-karabekir-pasa-kars’ta-aniliyor-(2).jpgkazim-karabekir-pasa-kars’ta-aniliyor-(3).jpgkazim-karabekir-pasa-kars’ta-aniliyor-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler