Keçiler Kayalıklarda Mahsur Kaldı

Keçiler Kayalıklarda Mahsur Kaldı

Kars'ın Kağızman ilçesinde kayalık alana çıkan 10 keçi, kayalıkta mahsur kaldı.

İlçeye bağlı Çilehane köyünde, çoban Abdullah Kuruçam'ın otlatmaya götürdüğü sürüden ayrılarak yiyecek aramak için sarp ve kayalık bir alana çıkan 10 keçi, arazinin dik yamaç olması yüzünden bir daha aşağı inemedi.

Kayalıklarda mahsur kalan keçileri gören Kuruçam, keçileri kurtarmak için köylülerden yardım istedi. Köylülerin de çabasına rağmen kurtarılamayan keçilerin kurtarılması için durum jandarmaya bildirildi. Bölgeye gelen jandarma keçilerin kurtarılması amacıyla çalışma başlattı.

Çoban Kuruçan, yaptığı açıklamada, keçilerin yaklaşık bir haftadır kayalıkta mahsur kaldığını ifade ederek, "Sürüden ayrılan keçiler bu sarp kayalıklara çıktı ve bir haftadır inmiyor. Sürekli sürüyü buraya getiriyorum görüp insinler diye fakat halen hiç bir keçi inmedi. Bu keçiler burada bir kaç gün daha kalırsa açlıktan, susuzluktan ölecekler, yetkililerden kurtarılmasını istiyorum." dedi.

Köy muhtarı Engin Yılmaz da keçilerin bir haftadan sarp kayalıklarda mahsur kaldığını anımsatarak, "Keçiler kayalıklarda mahsur kaldı 'inerler' dedik fakat halen inemediler. Bizim keçileri kayalıklardan indirme şansımız yok. Çünkü kayalıklar hem sarp hem de çok yüksek. Keçiler de can taşıyor, yazıktır. AFAD'ı aradık, yetkililerden yardım istedik, bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Köylülerden Celal Yılmaz da "Köyümüze ait sürüyü çobanımız dağlık alanda otlatmaya götürdü ve 10 tane keçi burada mahsur kaldı. Yaklaşık 300 metre yükseklikteki uçurumdan aşağı inerek uçurumun ortasında kaldılar. Ne yukarı çıkabiliyorlar ne aşağı inebiliyorlar." diye konuştu.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler