'Kelbecer, Ermeni İşgalinden Kurtarılmalıdır'

'Kelbecer, Ermeni İşgalinden Kurtarılmalıdır'

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal, Azerbaycan'ın Kelbecer bölgesinin Ermenistan tarafından işgalinin 21. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Kelbecer, Ermeni işgalinden kurtarılmalıdır.” dedi.

'Kelbecer, Ermeni İşgalinden Kurtarılmalıdır'

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal, Azerbaycan’ın Kelbecer bölgesinin Ermenistan tarafından işgalinin 21. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Kelbecer, Ermeni işgalinden kurtarılmalıdır.” dedi.

Ünsal, Kelbecer’in Azerbaycan’ın en güzel bölgelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, onlarca tarih-kültür anıtı, müze ve kaplıca sanatoryumuyla tanınan Kelbecer’in işgalden kurtulmasının çok uzak olmadığını ifade etti.

Kelbecer’in Ermeni işgalinden kurtulması gerektiği kaydeden Ünsal, “Azerbaycan’ ın tarihi kültürünün yaşadığı şehir olan Kelbecer’i Ermeni işgalinden kurtulması için gerek Azerbaycan gerekse bütün disapora teşkilatları el birliği içinde çalışmalı göz göre göre 21 yıldır Azerbaycan’ın tarihi şehri yok ediliyor ve işgal altında Azerbaycan kendi haklı davasını dünyaya duyuracak ve duyuruyor. Uluslar arası hukuk ve Azerbaycan’ın giderek güçlenmesi, bu işgalin de yakın gelecekte sonra ermesini sağlayacak. Bugün Ermenistan ekonomik sıkıntıdan dolayı boşalmaktadır. Fakat taşnak zihniyeti buna rağmen işgal ettiği toprakları bırakmıyor. Çünkü arkasında ağababası Rusya istemiyor. Hür dünya Azerbaycan’ın üçte bir toprağını işgal eden Ermenilere karşı suskun durumda .Minsk gurubu görevini yaparak işgal edilen topraklarını Azerbaycan’a iade etmelidir” dedi.

Serdar Ünsal, 2 Nisan 1993’de Ermenistan tarafından Kelbecer’in işgali sonucunda 511 kişinin katledildiğini, 321 kişi rehin alınarak ve bölgeye 750 milyon dolarlık zarar verildiğini belirterek, Öncelikli olarak toprakların işgalden kurtulmasını istiyoruz.Kelbecer Azerbaycan’ın en güzel bölgelerinden biridir. Bugün çadır kentlerde yaşayan Kelbecerlilerin biran önce kendi yurtlarına dönmesi istiyoruz. Arzumuz biran önce tüm Karabağ’ın da işgalden kurtulmasıdır” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler