Keleş, İlahiyatçı Osman Ünlü’yü Kınadı

Keleş, İlahiyatçı Osman Ünlü’yü Kınadı

Diyanet-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş, TGRT'de Diyanet İşleri Başkanlığının hedef alınması ve "ilahiyatçı" unvanıyla program yapan Osman Ünlü'ye çocuklar için camilerde düzenlenen programlar üzerinden sarf ettiği sözlere sert tepki gösterdi.

Camilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı Osman Ünlü isimli şahsı şiddetle kınadıklarını belirten Diyanet-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş "Televizyon kanalında Osman Ünlü diye tabir edilen bir profesör televizyonlarda camilerimiz hakkında ağza alınmayacak, kendisine yakışan ama bu millete yakışmayan ifadeler içerisinde olduğunu gördük. Şiddetle bu şahsı kınıyorum. Hangi televizyonlara da çıkmışsa, hangi televizyon bu gibi insanları bu kutsal ayda dinimize hakaret etsin diye çıkarıyorsa onları da şiddetle kınıyorum." dedi.

Keleş, “Camilerde çocukların oyun oynamasının caiz olmadığını savunan Osman Ünlü ibadethanelerimizi ‘kerhaneye’ benzetmiştir. Cami ile kerhaneyi aynı cümle içerisinde kullanan Osman Ünlü’nün ilmi manada köhnemiş, İslam mabetlerini aşağılamaya çalışan, rencide etmeye çalışan fikri yapısının, ilim adamlığı vasfına yakışmadığı ortadadır. Bugüne kadar, camiye gelenleri itmek, rencide etmek, camiden soğutulan gençlerin müsebbibi olmak, bu tarz düşünce içerisinde olanlar yüzündendir.” dedi.

Yıllarca gençleri camilerde hor görenler yüzünden nice gençlerin heba olduğunu vurgulayan Başkan Keleş, “Görüyoruz ki çocukları camide istemeyen kaldırım vaazcıları, İslam’ı anlatmaya soyunmuş. Oysaki sırtında Hasan ile Hüseyin, secdeye giden, kalbi çocuk, yüzü çocuk peygamberin ümmeti olduğumuzu unutmuş. İslam’ın, imanın kalpte olduğunu unutarak yıllarca dış görünüşlerinden dolayı gençlerimizi öteleyen, camilerimizde hor gören bu insanlar yüzünden, nice gençler heba olmuş. Anlaşılan o ki, sıra çocuklara gelmiş. Sizin köhnemiş beyinlerinizde, çocuk sevgisi nasıl yorumlanıyor bilemeyiz ama bizim bütün camilerimizde çocuklarımız, gençlerimiz dokunulmazdır.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler