'Kemiklerimizi Versinler'

'Kemiklerimizi Versinler'

12 Eylül darbesinin ardından gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır'ın ailesi, Cemil'in kemiklerini aramak için mücadeleye devam ediyor. Bugün de Kırbayır Ailesi yeni Başsavcı Ramazan Akın ile görüşmek için Kars Adliyesine geldi.

'Kemiklerimizi Versinler'

Cemil Kırbayır’ın ailesi Başsavcıyla görüştü

12 Eylül darbesinin ardından gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın ailesi, Cemil’in kemiklerini aramak için mücadeleye devam ediyor. Bugün de Kırbayır Ailesi yeni Başsavcı Ramazan Akın ile görüşmek için Kars Adliyesine geldi.

KEMİKLERİMİZİ VERSİNLER

Kars’ta 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında 8 Ekim’de gözaltına alındıktan sonra kaybolan Cemil Kırbayır’ın kız kardeşi Fatma Gülmez, soruşturmanın seyri hakkında Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmek üzere geldiği Kars Adliyesi önünde gazetecilere açıklamada bulundu. Fatma Gülmez, “İki ay önce Başsavcı Mustafa Köylü ile görüşmüştük. Şu ana kadar bir sonuç alamadık. Sonuç alamayınca da Başsavcı dedi ki ‘ben tayinim çıktı gidiyorum. Yeni savcı gelecek, beyannameyi size verir inşallah. Bir ay bana zaman tanıyın’ demişti. Bizde bir ay zaman tanıdık. Şimdi çocuğumun da okulu var. 35 yıldır da ben bunu bekliyorum. Eski Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ile Anam (Berfo Nine) görüştü, bende görüştüm. Başbakan da söz verdi ama şimdi de hiçbir sonuç alamıyoruz. Sadece bizim kemiklerimizi versinler. Biz başka bir şey istemiyoruz. Katiller yargılansın. Kim emri vermiş ise onlar gelsin söylesinler. Kim emir verdi, bunun altında ne oluyor? Bu insan kuşunu koyuyor kafeste evinde besliyor o kuş ölünce nasıl üzülüyorsunuz. Ama bu benim kardeşim, bu benim ağabeyim, bu benim canım. Ben çocuktum, onunla büyüdüm. Ben onun sevgisiyle büyüdüm. Ben çocuklarımı hep bırakmışım. Benim bir sürü sorunlarım var. Ben yollara düşüp de İstanbul’dan buralara, buradan Göle’ye sürüm sürüm sürünmeye ne hakkım var. Yani biz taşlamıyoruz, bizim her hangi bir şeyimiz yok. Devletçe, hukukça hakkımızı istiyoruz. Cemil Kırbay devrimciydi öldürüldü. Cemil Kırbay aş istedi halkına, iş istedi halkına, yol istedi halkına. Bunları istedi. Haa eğer bunlar suç idiyse öldürdüler getirip cenazesini versinler. Madem bu suçtuysa idam etseydiler. Yine cenazemizi verseydiler. Ona da razıydık.” dedi.

BİR DAHA ANALAR BACILAR BENİM GİBİ AĞLAMASIN

Gülmez ayrıca, “Cemil ağabeyim gidince bana dedi ki, ‘kardeşim üçümle 3-5 gün kalmaz geliriz’ Adalet yerini bulacak. Ve bende bu adaleti, onun son arzusunu yerine getirmek için burada oturup kalkmayacağım. Haa şimdi savcı derse ki ‘ben bunları tutukluyorum, ben kemiklerini çıkaracağım’ sözünü verirse, zaman tanırsa tabi ki adalete sığınacağız. O adalet benim, elini de öperim. Sağolsunlar derim ve bir daha analar bacılar benim gibi ağlamasın.” diye konuştu.

ANAM GİBİ ÖLÜR GİDERSEM ELİM YAKALARINDA OLUR

Ağabeyi Cemil Kırbay’ın kemikleri bulunmadan ölüp gitmesi halinde öbür dünyada elinin tüm sorumluların yakasında olacağını da belirten Gülmez, “Topraklara baktığım anda böyle içim parçalanıyor. Rüyalarımda hep kavgalıyım. Ben betonlarda bile arıyorum. Beni bir kendi yerlerine koysunlar. Eğer ben anam (Berfo Nine) gibi ölür gidersem benim öbür dünyada Başbakanın da, Savcının da, Hakiminde elim yakasında olur. Çünkü ben bir şeyden de korkmuyorum. Gelsin beni öldürsünler. Acıyı çekmekten bıktım daha. Yeter artık ben acıyı artık taşıyamıyorum. Ben bir şey demiyorum, ben hukukça arıyorum. Neden devlet bizden uzaklaşıyor. Savcı ‘bugün git yarın gel’ diyor ben o kadar zengin miyim? Ben bu betonlarda sürüneceğim, kardeşimin kemiklerini bulmadan Kars’tan gitmeyeceğim. Çocuğumu bile okula göndermeyeceğim. Gönderemiyorum ki bakacak kimsem yoktur.” şeklinde konuştu. 

“BERFO ANANIN VASİYETİ; ‘BENİM OĞLUMU BULMADAN BENİ MEZARA KOYMAYIN”

Gülmez, Berfo Nine’ye verdiği sözü de hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Anama ben söz verdim. Anam derdi ki ‘Oğlumun cenazesi bulunana kadar beni kaldırmayın.’ Ben bir ana olarak kimsenin ölmesini istemiyorum. Burada bunun adına eylem bile demiyorum. Ben oturup kalkmayacağım bir bacı olarak benim kemiklerimi versinler. Beni aldatmasınlar. Kars’tan bu kemiklerden benim sesimi duy kardeşim. Benim sesimi duy, ben gece sabahlara kadar uyumuyorum. ‘Ya bacım çıkar beni kuyudan’ diyor. Nereye attılar, neler ettiler. Bakın hastayım ve doktora bile gidemiyorum. Gidersem doktor beni yatırırsa ben kardeşimin cenazesini göremeyeceğim. Yeter artık dayanacak gücüm kalmadı, bu yolda herkesi kaybettim. Bende kaybolursam çocuklarımın bu yolda peşime düşmesini istemiyorum. Cumhurbaşkanına sesleniyorum; çocuklarımın bu yola düşmesini benim gibi böyle ‘dayımı verin’ diye düşmesini istemiyorum. Benim kardeşimi bana versinler. Kemiklerini ne yaptılar bana versinler.”

Gülmez bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra çocuğuyla birlikte başsavcıyla görüşmek için Adliye binasına geçti. Gülmez, Adliye çıkışında yaptığı açıklamada da görüşmelerden bir sonuç alamadıklarını belirterek, “Artık davamızın sonu ne olacak onu da bilmiyorum. Hiçbir sonuç alamadık. Kars’a yeni atanan yeni başsavcıya da bir iki ay zaman tanıdıktan sonra yine sonuç alamazsam bu kez süresiz oturma eylemi yapacağım. Bundan da sonuç alamazsam davamızı Cumhurbaşkanına kadar götüreceğim.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler