‘Kentsel dönüşümü kolaylaştıracağız’

‘Kentsel dönüşümü kolaylaştıracağız’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'İmar transferi ile kentsel dönüşümü kolaylaştıracağız' dedi

‘Kentsel dönüşümü kolaylaştıracağız’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'İmar transferi ile kentsel dönüşümü kolaylaştıracağız' dedi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı Beşiktaş İSOV Akatlar Mesleki Eğitim Kompleksi’nde düzenlendi. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yönetim kurulu üyeleri ve meslek komitelerinin temsilcileri katıldı.

İmar transferi ile ilgili bir düşünceleri olduğunu belirten Bakan Güllüce “Zor bir organizasyon yeni bir yapılanma gerekiyor bakanlıkta tapuda. Sadece şimdi burada telaffuz ediyorum ve ilk defa burada telaffuz ediyorum. İmar transferi ile belki kentsel dönüşümü ve bazı şeyleri kolaylaştıracağız. Yeşil alanları, okul alanlarını ve hissedar olma problemlerini kaldırabiliriz diye düşünüyorum.

Bu iş tabi yarın olacak konu değil başlayalım bu işe diye söylüyorum. Bu da bir milat olacak İSO’da söyledim diyeceğim. Bana göre çok önemli bir problem. İçinizde mutlaka bir derdi olmuştur bu hususta. Bunların kökten çözümü ile ilgili imar transferi ile ancak mümkün olduğunu bu imar transferinin sertifikalı hala getirilmesi o sertifikanın da zaman içerisinde borsaya açılması mümkün olacaktır. Yani elinizde bir sertifika olacak bu sertifika isterseniz bankalara satabileceksiniz isterseniz şahıslara satabileceksiniz ve bunun bir borsası da oluşacaktır” dedi.

Düzenlenen toplantıda meslek komiteleri temsilcileri sanayideki sorunları dile getirerek çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. Bakan Güllüce sanayicinin sorunlarını dinleyerek sorunların çözülmesi için çalışmalar yapacaklarını söyledi. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler