Kerbela şehitleri için sine dövüldü

Kerbela şehitleri için sine dövüldü

Hz. Hüseyin'in Kerbela'da 72 arkadaşıyla şehit edilişinin 1369. yıldönümü nedeniyle Caferi cemaatine mensup vatandaşlar sabah namazını müteakip Hz. Ali Camii'nden başlayan yürüyüşte sine dövdüler

İslam Peygamberi Hz Muhammed Mustafa (SAV)’in torunu Hz. Hüseyin’in ailesi ile birlikte 72 arkadaşının Muaviye’nin oğlu Yezid tarafından hunharca katledilişinin 1369. yılı nedeni ile Kars’ta anma ve yas törenleri düzenlendi. Sabah namazının ardından Caferi cemaatine mensup binlerce kişi Ortakapı Mahallesi Faikbey Caddesi üzerindeki Hz. Ali Çarşı Camii ve Stadyumun yanındaki Ehlibeyt Işıklı Camii önünde toplandılar.

  Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile Hz. Ali’nin fotoğrafları eşliğinde Hz. Ali Çarşı Camii önünden başlayan kortej yürüyüşü Faikbey Caddesi, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinden Ehlibeyt Işıklı Camii önünde birleşti.

  Burada dualar edilip, gözyaşı döküldükten sonra Garnizon Şehitliği’ne varıldı. Şehitlik önünde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin okunmasının ardından dualar edildi.

  Ehlibeyt Işıklı Camii hocası Behrem Geley günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından da Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş bir konuşma yaptı.

  Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Kars’taki Caferi cemaatinin lideri Seyid Ahmet Erdem’in de katıldığı kortej Yeni Mahalle Asri Mezarlığına hareket etti.

  Kortej yürüyüşü sırasında vatandaşlara ve güvenlik görevlilerine şerbet, çay ve helva ikramında bulunuldu. Törende siyah giyinen ve başlarında 'Ya Hüseyin, Ya Zeynep' gibi yazılar bulunan çocukların çoğunlukta olması dikkat çekti. En önde sancak, ardında da Atatürk posteri, Zülfikar, Hz. Ali posteri, 12 İmam'ın fotoğrafları ve dev Türk barağı taşıyan grup, yürüyüş esnasında ise Kerbela'ya ağıtlar yaktı. Yediden yetmişe binlerce vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşü Asri Mezarlıkta sona erdi.

  Burada da sineler dövüldü, ağıtlar yakıldı, mezarlıklar ziyaret edildi ve dualar okundu.

Önceki ve Sonraki Haberler