Kermeste Kağızman Standına Yoğun İlgi

Kermeste Kağızman Standına Yoğun İlgi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Kars Valililiği iş birliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kars Valiliği önünde kurulan ve 3 gün sürecek olan kermeste Kağızman standı yoğun ilgi gördü.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kars Valisi Günay Özdemir’in eşi Nurcan Özdemir’in ev sahipliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kafkas Üniversitesi Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Kars Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile 7 ilçenin Halk Eğitim Merkezleri ortaklaşa Kermes düzenledi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Kermese,Yoğun katılımcıların olduğu en yoğun ilgi ise Kağızman stardı gördü. Katılımcıların Kağızman’a has yöresel ürünlere ve el emeği göz nuru olan çalışmaları ilgi odağı oldu. Katılımcıların yanı sıra Kars’ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarının da gözdesi oldu. Meraklı bakışlar arasında vatandaşlara ikram edilen köme, kuru kayısı, pestil ve özellikle basmacığı görenleri şaşırtırken tadanlar böyle bir leziz bir şey görmediklerini dile getirdiler.

‘Kağızman’a Ismarladım Nar Gele’ türküsünün de hikayesini dinleyen basın mensupları hem Kağızman stadının hem de türkülerin en meşhuru olan Kağızman’a Ismarladım Nar Gele türküsünün de hikayesini öğrenmiş olduklarını dile getirdiler. Ali Çelik’in stant önünde seslendirdiği Kağızman’a Ismarladım Nar Gele türküsüyle birlikte, Kağızman standı Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül ve çok sayıda Karslı vatandaşın akınına uğradı.

Yoğun ilgiden memnun olan Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül “Kağızman’ınıza gösterilen bu ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ederim diyerek sözlerine şöyle devam etti,”8 Mart Kadınlar gününde Kağızman standına gösterilen bu ilgi ve alakaya çok teşekkür ederim inşallah gelecek yıl daha kapsamlı olacağın inanıyorum çünkü Kağızman İlçemizin Pestiline, Kömesine, Tuzuna, Pekmezine, balına, kayısısına ve özellikle el emeği göz nuru çalışmalar bu 8 Mart kadınlar günde en çok rağbet görmesi ziyaretçi akınına uğraması bizi çok memnun etti tüm hemşerilerimize teşekkür ederim” dedi

kha

Önceki ve Sonraki Haberler