Kıbrıs gazilerine "Milli Mücadele" madalyası verildi

Kıbrıs gazilerine "Milli Mücadele" madalyası verildi

Kars’ta 20 Kıbrıs gazisine madalya takdim edildi.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonunda Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Gaziler için hazırlanan “Milli Mücadele Madalya Tevcih Töreni” düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kıbrıs Harekatının 45. Yılı dolayısıyla hazırlanan video gösterimi yapıldı.

Programda konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Kıbrıs Gazisi Mahmut Alp, “Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk de bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli asaletimizde olan bu duygular Türk Ulusu için vazgeçilmez bir anlam ve önem teşkil eder. Dün Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sarıkamış’ta, Kore’de, Kıbrıs’ta; 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanın müdafaası ve dünya barışı için şahadete ulaşan ve Gazi olarak dönen Kahraman evlatlarımız, bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan dış güçlerin desteklediği kanlı terör örgütlerine karşı ülkemizin her yerinde “Vatan için aksın kanım” diyerek mücadele yürütmektedir. Bu mücadelede yüzlerce evladımız Şehit olurken binlercesi de Gazilik mertebesine ulaşmaktadır. Herkes bilmelidir ki; her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlı duruşu karşısında yok olmaya mahkumdur. Halkımızın birlik ve beraberliği ile Büyük Atatürk’ün bizler emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti onun gösterdiği hedeflere ilerleyerek dünyanın güçlü bir ülkesi olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Vatan savunması söz konusu olduğunda vatanın her ferdi askerdir ve “Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.” Bütün bunlara karşı Türk Milleti azmi, iradesi ve kudretiyle bu hainlere diz çöktürmüş, ve hüsrana uğratmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde şehit olan asker, polis, korucu ve tüm sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyor ve onları saygıyla anıyoruz.” dedi.

Kars Valisi Türker Öksüz ise “Bugün anlamlı bir gün. Kıbrıs Gazilerimize Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gönderdiği ve bizim de tevcih etmekten büyük mutluluk ve onur duyacağımız madalyaları vermek üzere bir araya geldik. Kardeş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin siz değerli gazilerimize böyle bir jestte bulunarak madalya tevcihinin gerçekleştirilmesini gerçekten önemli ve takdire değer buluyoruz.

Coğrafyamıza baktığımız zaman görüyoruz ki gerçekten bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Ülkemiz, yüzyıllar boyunca savaşlarla, iç ve dış sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır. Bu aziz millet tarih boyunca zalime karşı, emperyalizme karşı her zaman mücadele vermiştir. Bu mücadele, bugün de devam etmektedir. Kurtuluş Savaşında bir milli mücadele verdik. Kıbrıs’ta milli mücadele verdik. Mücadelemiz 15 Temmuz ile devam etti. Ardından Afrin’de devam etti, Zeytin Dalı Harekâtı ile devam etti. Barış Pınarı’yla devam etti. Kuzey Irak’ta devam etti ve devam ediyor.  Siz değerli gazilerimiz Kıbrıs Savaşına bizzat katıldınız. Kıbrıs’ın sıkıntılarını yaşadınız, zorluklarına göğüs gerdiniz. Bu manada yaptıklarınız takdire değerdir. Gazilik mertebesine ulaşmak gerçekten çok değerli, milli olarak prestijli ve dini olarak da bir karşılığı olduğunu biliyoruz. Allah yaptığınız bu hayrı kabul etsin.  Biz toprağımıza her türlü şekilde sahip çıkmak zorundayız. 1974 yılında sizlerin oraya giderek sahip çıktığınız gibi şu anda da sahip çıkılmak zorunda. Toprağımıza sahip çıkma mücadelemiz, bu şekilde dünya durdukça devam edecektir. Çünkü bizler için vatan, millet, bayrak, bağımsızlık her şeydir. Milletimiz adına verdiğiniz bu mücadeleden dolayı sizleri tekrar tebrik ediyorum. Bu vesile ile Kıbrıs şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi tekrar rahmet ve minnetle anıyorum.  Sizlere de sağlıklı, mutlu, huzurlu, uzun bir ömür diliyorum. Hepinize hem devletimiz adına, hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına tekrar şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 20 Kıbrıs gazisine protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi.

Program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

kibris-gazilerine-madalya-verildi-(1).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(3).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(2).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(4).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(5).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(6).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(7).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(8).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(9).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(10).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(11).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(12).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(13).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(14).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(15).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(16).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(17).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(18).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(19).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(20).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(22).jpgkibris-gazilerine-madalya-verildi-(21).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler