Kick Boks Kars Şampiyonası

Kick Boks Kars Şampiyonası

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Gençlik hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünün faaliyet Programı'nda yer alan Kars Kick Boks il Şampiyonası İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi.

Beş kategoride mücadele eden sporcular yaptıkları mücadeleyle salonda bulunan ailelerine büyük heyecan yaşattılar.

Minik ve yıldızlar 24, gençler 8, bayanlar 6 ve Büyükler 4 sporcu olmak üzere toplam 42 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Kick Boks Kars İl Birinciliği sonrası dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Kick Boks Kars il temsilcisi ve Antrenör Bülent Gönen, Kars’ta 5 yıldır Kick Boks antrenörlüğü yaptığını, çocukların Kick Boks’a büyük ilgisinin olduğunu, özellikle de kız çocuklarının bu spora daha fazla ilgisinin olduğunu söyledi. Bu ilginin artırılmasını sağlamak için gece-gündüz çalışma yaptıklarını da belirten Gönen, “Şuanda 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Gençlik hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünün faaliyet Programı’nda yer alan Kars Kick Boks il Şampiyonası düzenledik. Bu, aynı zamanda gelecek yıl Türkiye şampiyonasına katılacak olan sporcularımızı belirlemek için de önemli. Bugün bu il şampiyonasına Minik ve yıldızlar 24, gençler 8, bayanlar 6 ve Büyükler 4 sporcu olmak üzere toplam 42 sporcunun katıldı. Bu katılımlarla gerçekleşen Kick Boks Küçükler Semi Kontak Gençler Ful Kontak Bayanlar K1 Büyükler ise Ful Kontak K1 olarak müsabakaları yapılmaktadır. Yaklaşık 28 müsabaka yapıldı. 1-2 ve 3’ncüye madalya verildi. Bugünkü organizasyondan sonra bölge şampiyonası düşünüyoruz yine bu bölge şampiyonasının ilimizde düzenlenmesi için elimizden geleni yapacağız. Erzurum, Van, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Muş, Bitlis, Malatya bu tür illerin katılımıyla ilimizde bölge şampiyonası düzenlemeyi düşünüyoruz. Doğu illerinde Kick Boks hakemleri yok ama Kars olarak ilk defa 10 kişilik hakem ekibimiz. 4 bayan hakemimiz var, 6 erkek hakem var ve Kars adında görev yapmaktayız. Kick Boks Kars’ta geliştikçe bizde hakem yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler