KIDS Projesi Öğretmenlerinden Anlamlı Ziyaret

KIDS Projesi Öğretmenlerinden Anlamlı Ziyaret

Keep Invest Donate Spend (KIDS) projesinin Türkiye´deki ortağı olan Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu, proje çerçevesinde Hırvatistan, Polonya, Portekiz ve Romanya´dan gelen bir gurup öğretmen tarafından ziyaret edildi.

KIDS Projesi Öğretmenlerinden Anlamlı Ziyaret

Haber : Yüksel YILMAZ /karsmanset.com

Avrupa Birliği Erasmus+ programı çerçevesinde düzenlenen Keep Invest Donate Spend (KIDS) projesinin Türkiye'deki ortağı olan Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu, proje çerçevesinde Hırvatistan, Polonya, Portekiz ve Romanya'dan gelen bir gurup öğretmen tarafından ziyaret edildi.

Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu'nun yanı sıra, projenin ortakları olan Hırvatistan PrvaosnovnaskolaCakovec, Polonya SzkolaPodstawowanr 23, Portekiz Agrupamento de Escolas de Marco de Canaveses ve Romanya Scoala Gimnaziala Nr.79 okullarından Sarıkamış'a gelen misafir öğretmenler, Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu'nu ziyaret ederek idareci, öğretmen ve öğrencileriyle tanışma fırsatı buldular.

Sınıfları tek tek gezen ve öğrencilerle tanışan misafir öğretmenler, öğrencilerin çalışmalarını yakından incelediler, derslere katıldılar, kendileriyle sohbet ettiler. Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu'nda bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade eden misafir öğretmenler, daha sonra, öğretmenler odasında okulun öğretmenleriyle bir toplantı yaparak, gözlemlerini aktardılar, deneyimlerini paylaştılar. Ülkelerindeki eğitim sistemi hakkında da bilgi veren misafir öğretmenler, kendi eğitim sistemleri ile Türkiye'deki eğitim sisteminin benzer yönlerinin bulunduğunu belirterek, burada tanık oldukları farklı örnekleri not ettiklerini ve ülkelerine döndüklerinde bu örneklerin okullarında uygulanması için teklifte bulunacaklarını söylediler.

KIDS projesi kapsamında Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu'nu ziyaret eden ve Hırvatistan, Polonya, Portekiz ve Romanya'dan gelen misafir öğretmenler onuruna bir akşam yemeği verildi. Türk mutfağının çeşitliliğine hayran olan misafir öğretmenler, özellikle mantı ve ardından içilen Türk kahvesinin tadını asla unutamayacaklarını dile getirdiler. Yemek süresince okulun idareci ve öğretmenleri ile misafir öğretmenler arasında eğitim üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu Müdürü Ahmet Ayhan KARAKOÇ, yemekte yaptığı konuşmada, misafir öğretmenlerimizi tanımaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, kendilerinden çok şey öğrendiklerini ve yakın zamanda bir gurup öğretmen ve öğrenciyle birlikte Hırvatistan, Polonya, Portekiz ve Romanya'ya iade-i ziyaret gerçekleştireceklerini hatırlattı.

Yemeğin sonunda okulun idareci ve öğretmenleri tarafından misafir öğretmenlere sertifikaları takdim edildi.

AVRUPA BİRLİĞİ

ERASMUS + PROGRAMI KIDS PROJESİ NEDİR ?

Projenin adı : KeepInvestDonateSpend

Kısaltması : KIDS

Projenin ortakları : Türkiye Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu, Hırvatistan PrvaosnovnaskolaCakovec, Polonya SzkolaPodstawowanr 23, Portekiz Agrupamento de Escolas de Marco de Canaveses, Romanya Scoala Gimnaziala Nr.79

Projenin amaçları : Finansal okur yazarlık ; bireylerin para kullanımı konusunda bilinçli yargılarda bulunabilmesi ve etkili kararlar verebilmesi anlamına gelmektedir. Böylelikle, maddi bilince sahip olan tüketiciler gelirlerini akıllıca yönetebilir, tasarruf edebilir, yatırım yapabilir ve hatalı işlemlerden sakınabilirler. Bu projeyle çocukların para yönetimini erken yaşta öğrenmesi, tasarruf bilinci kazanması, kendi bütçelerini oluşturabilmelerini sağlamak hedeflenmektedir.

Projenin aktiviteleri : Geri dönüşüm materyallerinden kumbara yapımı, drama etkinlikleri, gurup oyunları, interaktif eğitimler, girişimcilik panayırı, ağaç dikimi, banka ziyareti, paylaşım etkinlikleri, market ziyareti, sanal banka uygulaması, dilek ağacı yapımı, finansal okur yazarlıkla ilgili resim çalışmaları, finansal masalların yazımı, bilgisayar oyunları, finansal okur yazarlık atölye çalışmaları.

kids-projesi-ogretmenlerinden-anlamli-ziyaret-(1).jpg

kids-projesi-ogretmenlerinden-anlamli-ziyaret-(2).jpg

kids-projesi-ogretmenlerinden-anlamli-ziyaret-(3).jpg

kids-projesi-ogretmenlerinden-anlamli-ziyaret-(4).jpg

kids-projesi-ogretmenlerinden-anlamli-ziyaret-(5).jpg

kids-projesi-ogretmenlerinden-anlamli-ziyaret-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler