Kılıç Yem Kongresi'nin Konuğu Oldu

Kılıç Yem Kongresi'nin Konuğu Oldu

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, sektörün tarımsal üretim değerine yaptığı katkıyla beraber, istihdam sağladığını belirtti.

Kılıç Yem Kongresi'nin Konuğu Oldu

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, üyesi olduğu Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nu temsilen, Türkiye Yem sanayicileri Birliği’nin (TUYEM) davetlisi olarak, 20-23 Nisan 2014 tarihlerinde Antalya Mardan Palace Otel’de düzenlenen 12. Uluslararası Yem Kongresi ve sergisine katıldı.

Hayvancılık sektörünün Türkiye ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Yunus Kılıç, sektörün tarımsal üretim değerine yaptığı katkıyla beraber, istihdam sağladığını belirtti.

Kılıç, kırsal ve bölgesel ekonomi açısından da büyük öneme sahip olduğunu, yem sanayi ve veterinerlik hizmetlerinin mevcudiyeti ve gelişmişlik seviyesi ile hayvancılık arasında da yakın bir ilişki bulunduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kanun ve mevzuat çerçevesinde, hayvanların rasyonel bir şekilde beslenerek hayvansal üretimde verimliliğin artırılmasını, üreticiler arasında haksız rekabete meydan verilmemesini ve yemlerin belirlenen sağlık ve teknik koşullarda beyan ve tescillerindeki niteliklerine uygun olarak üretilmelerini ve ticarete sunulmalarını sağlamak üzere, fiziksel, kimyasal, biyolojik muayene ve analizlere dayanan kontrollerin yapıldığını söyledi.

Prof. Dr. Yunus Kılıç, Avrupa Birliği’nde kullanımı yasaklanan yem katkı maddelerinin ülkemizde de yasaklandığını, bu çerçevede son olarak Ocak 2006’dan itibaren antibiyotiklerin yem katkı maddesi olarak kullanılmalarının ülkemizde yasak olduğunu sözlerine ekledi.

Kongre’nin ilk gününde, Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında yapılan sunumun ardından, yem ve hayvansal ürün ihracatındaki gelişmeler konusunda bir panel düzenlendi.

İkinci gün, karma yemde ısıl işlem prosesindeki gelişmeler, GDO’ların AB’de kullanımı, dünya yem hammadde ticareti, yem ve yem hammaddelerinde lojistik ve karşılaşılan sorunlar ve son olarak ruminant beslemedeki gelişmeler ve pratikte yaşanan güçlükler konusunda yapılan sunumlarla sona eren kongrede sektör temsilcileri Kars Milletvekili, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın elinden plaketlerini aldı.

20140422aw069359_03.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler