Kılıçdaroğlu Kars’a geliyor

Kılıçdaroğlu Kars’a geliyor

Başkan Toraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilimizin kanaat önderleri, muhtarları ve STK'larıyla toplantı yapmak için Perşembe günü Kars’a geleceğini söyledi.

Volkan KARABAĞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kanbay, İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Çelik, İl Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Vergül ve il yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Toplantıda Türkiye tarihinin en uzun süren ekonomik krizinin gerçekleştiğini kaydeden Başkan Toraman, “Vatandaş evinde  bir yılda yüzdesini artık hesaplayamadığımız miktarlarda artan zamlarla elektriği, doğal gazı kullanmaya korkar oldu. Geçen yıl tonu 1200 TL olan yakacak kömürün bu yıl 3200 ile 3500 TL olduğunu şaşkınlıkla izliyoruz. Bu durumda Vatandaşın ya geliri azaldı ya da işsiz ancak Hükümet yeni zam planları yapıyor.” dedi.

“Bu yaz, ciddi bir kuraklık yaşandı ve bu nedenle rekoltede düşüş, fiyatlarda yükseliş oldu” diyen Toraman, “Şu anda çarşı-pazarda meyve sebzeye, gıdaya ulaşmak istediğinizde çok yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalıyoruz. Çiftçilerimiz umduklarını bulamadılar, hayvancılıkla uğraşan yurttaşlarımız girdi maliyetlerinin ve yem fiyatlarının sürekli artmasından hareketle hayvanını elinden çıkarma derdinde. Toplumun her kesimi için bu kış zor geçecek gibi görünüyor. Bu böyle devam ettiği sürece, AK Parti iktidarı devam ettiği sürece Türkiye patinaj yapmaya devam edecek. Diyorlar ki bize, ‘Niye erken seçim istiyorsunuz, erken seçim istikrarsızlık getirir’. Şu anda baktığımız tabloda istikrar görüyor musunuz? Türkiye’de istikrar yok ki. Ekonomide iş dünyasının önünü göremediği, çalışanların iş garantisinin ne kadar olacağını bilmediği bir ortamda Türkiye’nin istikrarlı olması mümkün değil. Onun için bir an önce AK Parti’nin uzun süreden beri bizi krizde tutan politikalarından kurtarılması için tünelin sonunda ışık görünmesi, Türkiye’nin tekrardan göğsünü gere gere dünyanın güçlü ekonomilerinden birisi olduğunu haykırabilmesi, hakça bölüşülmesi için bir erken seçime ihtiyacı var. İstikrar ve Türkiye’nin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için erken seçime ihtiyacı var.” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilimizin kanaat önderleri, muhtarları ve stklarıyla toplantı yapmak için Perşembe günü Kars’a geleceğini dile getiren Toraman, “Tamda bu bağlamda ülkemizin bu kriz ortamından kurtarılarak aydınlık geleceğimizi inşa edeceğimiz, mutlu, umutlu olacağımız, herkesin birlikte huzur içinde yaşayacağı ve çocukların yatağa aç girmeyeceği bir yönetim anlayışını gerçekleştirmek istiyoruz. Onun için ülkemizin dört bir yanında örgütlerimiz,  milletvekillerimiz, Genel merkezimiz ve Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu olağan üstü bir mücadeleyle ülkemizin yaşanabilir olmasını millet ittifakıyla güzel yarınlara taşıma adına ilimizin kanaat önderleri, muhtarları ve STK'larıyla toplantı yapmak, onları dinlemek ve çözüm arayışlarını ortaya koymak için 21 Ekim 2021 Perşembe günü İlimizi ziyaret ederek, çeşitli toplantılara katılacaklardır. Buradan sizlerin aracılığıyla "Kanaat önderleri, Muhtarlar ve Sivil toplum kuruluşları buluşmaları" programımızı onurlandırmanızı dilerim.” diye konuştu.

kilicdaroglu-kars’a-geliyor-(1).jpgkilicdaroglu-kars’a-geliyor-(2).jpgkilicdaroglu-kars’a-geliyor-(3).jpgkilicdaroglu-kars’a-geliyor-(4).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler