Kimsesiz Çocuklar Yararına Fotoğraf Sergisi

Kimsesiz Çocuklar Yararına Fotoğraf Sergisi

Tüm geliri Kars'ta yaşayan kimsesiz çocuklar yararına aktarılması için Kars Arpaçay Kaymakamlığı tarafından fotoğraf sergisi açıldı.

Kimsesiz Çocuklar Yararına Fotoğraf Sergisi

Tüm geliri Kars’ta yaşayan kimsesiz çocuklar yararına aktarılması için Kars Arpaçay Kaymakamlığı tarafından fotoğraf sergisi açıldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde verilen Fotoğrafçılık Kursunda, fotoğrafçılık eğitimi alan kursiyerler tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi, Kars Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlendi. Serginin açılışı Arpaçay kaymakamı Faruk Erdem, Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay tarafından yapıldı.

Burada bir konuşma yapan Kaymakam Faruk Erdem, “Bizim bu fotoğraf sergisindeki fotoğraflar Arpaçay ilçesinde bir süreden beri devam eden fotoğrafçılık kursunda oluşturulan fotoğraflardır. Bunlarda ilgili arkadaşlar çalıştılar. Elimizde sergilenecek miktarda yeterli derecede fotoğraf olduğunu gördüğümüzde böyle bir fotoğraf sergisi açalım dedik. Bununda anlamlı olan kısmı fotoğraf sergisinin gelirlerini kimsesiz çocuklar yararına olmasıdır. Böyle bir sosyal sorumluluk projesi yapmak istediler. Bizde bu proje içinde olan arkadaşların isteği doğrultusunda bugün burarın açılışını gerçekleştirmiş olduk. Tabi bizim katkımız belki çok yüksek olmayabilir ‘denizde damla’ misali olabilir ama önemli olan burada parasal yardımdan ziyade o farkındalığın oluşturulmasıdır. Çünkü bunun bilinebilirliğinin arttırılması ne kadar olursa ve bizimde buna ne kadar katkımız olursa o kadar iyi olur. diğer taraftan Kars’ta fotoğraf sergisi fazla olmuyor. Bizde Kars genelinde böyle çalışmaya biraz olsun katkı sunabiliyorsak yine o da bize ve bu fotoğraf sergisinde bulunan arkadaşları mutlu edecektir.” dedi.

Konuşmanın ardından sergi gezildi ve tüm fotoğraflar tek tek incelendi. Arpaçay ilçesine ait 30 fotoğrafın yer aldığı sergi 2 gün açık kalacak. kha

Önceki ve Sonraki Haberler