Kimsesizler Spor!

Kimsesizler Spor!

Geçtiğimiz günlerde ARAS EDAŞ'ın gece yarısı operasyonu ile Karsspor tesislerinin elektriğini kesmelerine tepkiler büyüyor.

Kimsesizler Spor!

Geçtiğimiz günlerde ARAS EDAŞ’ın gece yarısı operasyonu ile Karsspor tesislerinin elektriğini kesmelerine tepkiler büyüyor.

Bin bir zorlukla ayakta tutulup başarıya yöneltilmeye çalışılan Karsspor’a yapılan bu müsamahasız uygulama karşısında yetki ve desteklerin tam anlamıyla ortaya konulmadığı konusunda birleşildi. Tonlarca kömür, hibe vs kaynaklardan istifade ettirilmeyerek, verilen sözlerin yerine getirilmemesiyle yalnız bırakılan Karsspor ve yönetimi elektrik kesintisi konusunda da yalnız bırakıldı. Taraftar ve Karslıların yoğun tepkisine sebep olan bu sessiz tutum yönetime karşı bir linç girişimi olarak da yorumlandı.

Bilindiği üzere Naif Alibeyoğlu’nun Belediye başkanlığı dönemlerinde Karsspor’un 2. lige çıkarılması için Karslı ve Kars’ta olmayan işadamları da dahil olmak üzere imkanların bütünüyle bir seferberlik başlatılmış ve neticesinde Karsspor hedeflenen 2. lig de yerini almıştı. Başlatılan maddi destek kampanyaları ile güçlendirilen Karsspor, buldukları bu morali sahaya yansıtmış ve ardı ardına aldıkları galibiyetlerle, emekleri boşa çıkartmayarak Karslının yüzünü güldürmüştü.

Söylemlerden ibaret kalan vaatlerle, moralleri de dibe vurmuş olan Karsspor, şimdilerde yapayalnız bırakılışından kaynaklı moral bozukluğuyla çıktığı sahalardan, ne yazık ki puansız dönüyor. Karsspor yönetimi kendilerine verilen destek sözlerinin tutulmadığı, hiç bir kesimden destek almadıklarından yakınırlarken, bu son elektrik kesintisinde de bu sorun karşısında yalnız bırakıldılar. Gece yarısı operasyonu ile Karsspor tesislerinin elektriğini kesen ARAS EDAŞ ile yapılan görüşmeler neticesiz kalınca, Kulüp Yöneticilerinden oluşan bir heyet Erzurum Bölge müdürlüğünün yolunu tuttu. Buradaki görüşmelerinde, 2008 yılından beri devretmiş olan borcu kapatmak için kolaylık talep eden heyet “ 62 bin borcunuzu icra masrafları ile kapatmazsanız, yapılandırma kapsamında, gecikme faizlerinin uygulanmış haliyle 200 bin liraya varan borcu taksitlendirerek kapatmak durumunda kalacaksınız. Her iki yoldan birisini seçmemeniz halinde elektrik kesintinizin giderilmesi mümkün değil “ cevabıyla geri dönerlerken, bu uzlaşma görüşmesiyle ilgili siyasi, bürokrat hiç bir sahadan destek alamadılar.

Gittikleri deplasman karşılaşmalarında rakip takımlarda oluşmuş olan dayanışma karşısında burukluklarını gizleyemeyen Karsspor futbolcu ve yöneticileri “ hiç mi örnek alınmaz “ serzenişinde bulunuyorlar. Gittikleri illerde, o ilin siyasi ve bürokrat çevrelerin taraftarlarla takımları için bir seferberlik oluşturduklarını gören Karsspor camiası bu tabloda, aslında yapılabilecek çok şeyin sağlanabilecek çok daha fazla imkanın olabildiğine tanık olunca, Karsspor’un yalnız bırakılmış olduğunun bir kez farkına varıyorlar.

“Yorulduk, emeklerimiz boşa çıkartılıyor “ serzenişlerini aralıksız dile getiren Karsspor camiası “ biz elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz, ancak Karsspor yalnızca bizim çaba ve imkanlarımızla başarı elde edemez, ilerleyemez. Karslı ve Kars’ta olan herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Takımımızı bir yerlerde görmek istiyor, başarılarıyla gururlanmak istiyorsak, bunun yolu dayanışmadan geçer. Bize verilen sözler yerine getirilmeyerek yalnız bırakılmamızın sahaya yansımasından kimsenin şikayet etmeye hakkı yoktur. Jeneratörle aydınlanan, kısıtlı duş ve temizlik imkanı olan, sosyal hiçbir güvence sağlanmayan, bütün zorluklar karşısında yalnız bırakılan, sahalardan 12. kişi olarak sabitlenmiş destekten mahrum bırakılan bir takımdan ne beklenebilirse biz onu verdiğimize inanıyoruz. Yönetimi yanız bırakılaark aslında linç edilenin, Karsspor kulübü olduğunu herkes hatırlamalıdır. “ diye konuştular. kha

Önceki ve Sonraki Haberler