Kınalı Keklikler, Doğal Yaşamlarına Kavuşturulacak

Kınalı Keklikler, Doğal Yaşamlarına Kavuşturulacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürlüğü, kahve kolisi içerisinde il dışına çıkartılmak için kaçırılmak üzere olan kınalı keklikleri kaçakçıların elinden kurtardı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Iğdır Şube Müdürlüğü yapılan bir ihbar üzerine Tuzluca İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek çalışma başlattı. İl dışına çıkarılmak istenen kahve kolisi içerisinde kamufle edilerek kanat telekleri kesilmiş uçma yeteneği olmayan 15 adet doğadan yakalanan kınalı kekliğe Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından el konuldu. Kınalı keklikler daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı Koruma Görevlilerine teslim edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, yaptığı açıklamada, veteriner kontrolünden geçirilen ve kanat telekleri ve tüyleri kesik olan kınalı keklikler tekrar uçma yeteneklerini kazanmaları amacıyla Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine gönderildiğini söyledi.

Müdür Türkoğlu, kınalı keklikleri İl dışına çıkarmak isteyen şahıs hakkında 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunun, 2016-2017 yılı Merkez Av Komisyonu Kararlarına ve ilgili mevzuatlar doğrultusunda 815 TL. idari para cezası ve 6 Bin TL tazminat para cezası olmak üzere Toplam 6 Bin 815 TL. para cezası verildiğini bildirdi.

Türkoğlu, doğal hayatın korunmasında Şube Müdürlüğü ekiplerine her türlü desteği veren Iğdır Valiliğine, Kaymakamlıklara, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına teşekkür etti.

kinali-keklikler,-dogal-yasamlarina-kavusturulacak-(1).jpgkinali-keklikler,-dogal-yasamlarina-kavusturulacak-(2).jpgkinali-keklikler,-dogal-yasamlarina-kavusturulacak-(3).jpgkinali-keklikler,-dogal-yasamlarina-kavusturulacak-(4).jpgkinali-keklikler,-dogal-yasamlarina-kavusturulacak-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber